The Last Laugh

Genre: Komedie | Duur: 1u38 | 2019 | Release: 11 Januari 2019 | Land: VS | Regie: Greg Pritikin | Cast: Richard Dreyfuss, Chevy Chase, Andie MacDowell, Richard Kind

Met deze zoveelste ouwemannenkomedie worden Chevy Chase en Richard Dreyfuss van onder het stof gehaald, die weliswaar elk heel wat verdiensten hebben maar al lang niet meer zo relevant zijn als veel van generatiegenoten die nog steeds aan het werk zijn. Als ze dan nog eens zoutloos materiaal in handen krijgen, valt er al snel weinig goeds te vertellen over deze Netflixproductie. 

 

De twee voormalige steracteurs spelen - uiteraard - twee bejaarde mannen die zich stierlijk vervelen in hun paradijselijke rustoord. Ze vatten het plan op om hun samenwerking van vijftig jaar eerder - als standupcomedian en manager - ter hervatten en op tournee te gaan. Uiteraard dient hun roadtrip vooral als reanimatiemetafoor: de twee herontdekken de geneugten des levens en willen op hun sterfbed kunnen zeggen dat ze geleefd hebben tot de laatste dag. 

Slappe ouwemannenkomedie

Het is voor beide hoofdacteurs eeuwen geleden dat ze nog zo'n ruim speelveld kregen. Dreyfuss is nochtans een geweldige acteur met een indrukwekkende carrière. Het karakterloze scenario laat hem echter niet bepaald de kans om nog eens indruk te maken. Chase, een veel beperkter acteur, moet vooral nu en dan een bedenkelijke smoel trekken. De jaren hebben bovendien hun vat gehad op de heren: Dreyfuss zwalpt door de film als een dikke patat, al zit het charisma van vroeger nog steeds in zijn ogen. De aanwezigheid van de lieflijke Andie MacDowell (60 intussen) zorgt voor een voorspelbare romantische dynamiek. 

The Last Laugh zoekt vervolgens buiten adem naar een climax, om ten slotte een zachte dood te sterven tussen tal van andere slappe Netflixkul. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien