The Gray Man

Genre: Actie | Duur: 2u02 | 2022 | Release: 22 Juli 2022 | Land: VS | Regie: Joe Russo, Anthony Russo | Cast: Ryan Gosling, Ana de Armas, Chris Evans, Billy Bob Thornton, Regé-Jean Page, Alfre Woodard, Julia Butters

De productieve broers Russo zoeken na hun Marvelsuccessen naar weinig uitdaging. The Gray Man is een nogal kleurloze actieprent die dynamisch in beeld gezet is maar nergens geïnspireerd overkomt. 

Ryan Gosling, voor het eerst in vier jaar weer op het scherm, speelt een huurling voor de CIA die ontdekt dat hij zelf het target wordt van een collega. Vervolgens belandt hij - zoals we dat gewend zijn uit Bourne en Bond - op tal van plaatsen op Aarde om er zijn achtervolgers van zich af te schudden. 

The Gray Man komt van begin tot eind routineus over. Hoewel het (drone)camerawerk van deze big budgetprent indrukwekkend is en enkele actiescènes overrompelen, mist deze prent alle identiteit. Personages, locaties en acties zijn varianten op vertrouwde elementen uit het actiegenre. Slaapverwekkend wordt het nooit - Gosling blijft ook een uitstekend acteur en het tramritje door Praag is best entertainend - maar interessant kan je deze productie amper noemen. De gastrol voor de Indische ster Dhanush is overduidelijk een ingeving van de marketingdienst. 

Ongeïnspireerd achtervolgingsspektakel

De film verschijnt tegelijk in de zalen als op Netflix en hoewel een groot scherm de knetterende taferelen eer aandoet, is The Gray Man te onopmerkelijk om je er voor naar de zalen te haasten. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien