Alice Through the Looking Glass

Genre: Avontuur | Duur: 1u53 | 2016 | Release: 25 Mei 2016 | Land: VS | Regie: James Bobin | Cast: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Sacha Baron Cohen, Rhys Ifans, Lindsay Duncan, Ed Speleers, Andrew Scott

Dat de live-action verfilming van Alice in Wonderland zo'n groot succes was - en het feit dat schrijver Lewis Carroll ook een tweede roman schreef over de ondernemende jongedame - maakt dat er in Hollywood niet geaarzeld werd een sequel op poten te zetten. Tim Burton laat de kelk aan zich voorbij gaan weliswaar. 

Alice belandt via een spiegel opnieuw bij haar vrienden in Wonderland. Het gaat echter niet goed met de Mad Hatter die zich ineens realiseert dat hij zijn familie terug wil. Niets is onmogelijk, is de redenering van Alice doorgaans, maar was de hoedenmakersfamilie niet gedood door de Jabberwock? Is tijdreizen een optie? Vader tijd blijkt echter niet het oude grijze mannetje dat we kennen uit andere verhalen.

Te weinig bezield CGI-spektakel dat humor en echtheid mist.

Deze tweede prent manifesteert zich vooral als een rusteloos CGI-spektakel in snoepkleuren, waarbij de acteurs wellicht het grootste deel van de tijd voor een green screen hebben doorgebracht. Het maakt de avonturen er niet bepaald bezielder op. Deze familieprent mist echtheid en raast holderdebolder naar zijn afloop waarbij je steeds minder om de personages gaat geven. Anne Hathaway valt bovendien uit de toon naast vaklui als Helena Bonham Carter, Johnny Depp en Sacha Baron Cohen die de cartooneske figuren toch wat meer dimensie weten te geven. 

Wat meer humor, wat minder visuele effecten en vooral wat meer respect voor het weliswaar wat oubollige bronmateriaal hadden deze boekverfilming zeker deugd gedaan. Nu is dit vooral popcornprent n°14895. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien