The Mother

Genre: Actiedrama | Duur: 1u55 | 2023 | Release: 12 Mei 2023 | Land: VS | Regie: Niki Caro | Cast: Jennifer Lopez, Joseph Fiennes, Lucy Paez, Omari Hardwick, Gael Garcia Bernal, Paul Raci, Edie Falco

De Netflixproductie The Mother heeft in enkele actiescènes nog enige sensatie te bieden, waardoor je deze routineuze prent verteerbaar popcornvoer zou kunnen noemen. Het relaas van een scherpschutter die haar dochter moet redden uit de klauwen van een crimineel, kreunt echter onder zijn eigen banaliteit.

Tussen die enkele scènes in waarin Jennifer Lopez zich als harde tante manifesteert die koelbloedig elke hindernis elimineert, weet The Mother immers nauwelijks iets te bieden. De povere dramatiek, de weinig overtuigende vertolking van de jonge actrice die de dochter speelt en de zeer bedenkelijke prestatie van een clichématig toegetakelde Joseph Fiennes die zich in een Bondfilm uit de jaren '80 waant, laten de kijker enkele keren met de ogen rollen. 

Pover en futloos actiedrama

Verbazingwekkend wel, dat de regie van dit vehikel in handen is van Niki Caro. Bijna twintig jaar geleden veelbelovend na Whale Rider en het prestigieuze drama North Country, komen die sterke vrouwenverhalen dan toch niet meer zo uit de verf en straalt dit futloze project geen enkele ambitie meer uit. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien