Alien vs Predator

Genre: Horror | Duur: 1u41 | Release: 3 November 2004 | Land: VS | Regie: Paul W.S. Anderson | Cast: Ewen Bremner, Lance Henriksen, Raoul Bova, Sanaa Lathan

Dr. Jekyll en de wolfman, King Kong vs. Godzilla, The Werewolf vs. Vampire Women, ... en nu dus ook Alien vs. Predator. Het heeft zo'n lekker retro jaren '70 bijklank, ware het niet dat we eerder ook al Freddy vs. Jason diende te verteren.De vaststelling dat deze combofilms niet meteen uit artistieke redenen werden bedacht, zal weinig verbazing wekken. Maar... horrorfilms mogen trashy zijn, een realistisch plot is niet meteen hetgeen de liefhebber verwacht. Edoch, het zorgt toch wat voor problemen, zo ook voor het legertje scenaristen. Zowat de eerste helft van de film wordt gespendeerd aan de wankele verklaring van het uitgangspunt. Zo leren we dat aliens door de predators (een soort superruimteras) worden gekweekt om over een geschikte prooi te beschikken. Een beetje zoals fazanten uitzetten dus.Verbaast het iemand dat deze film slecht is? Zelfs al was er nog een greintje creativiteit overgebleven na het uitpersen van het idee in Alien 3 of het vreselijke Alien: Resurrection en Predator 2, dan nog had Anderson (Resident Evil, Mortal Kombat) er waarschijnlijk niets van gebakken. Talent is zeldzaam en Anderson heeft er helaas geen greintje van. Inspiratieloze regie, oninteressante d├ęcors en een achterlijk scenario (had ik al verteld dat Anderson mee schreef?)

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Predators overwinnen (of toch niet want een alien weet zich in het predatormoederschip te verstoppen). De pyramide in het ijs wordt vernietigd, de sympathieke jongen + meisje overleven.