Daredevil

Genre: Actie | Duur: 1u43 | Release: 19 Maart 2003 | Land: | Regie: Mark Steven Johnson | Cast: Ben Affleck, Michael Clarke Duncan, Jennifer Garner, Colin Farrell

X-Men 2, The Hulk, The Fantastic Four, The Amazing Spiderman en nu Daredevil zijn allemaal verfilmingen van Marvel Comics die ons nog te wachten staan. Het bedrijf was in moeilijkheden en besloot dan maar zowat alle filmrechten van hun comicpersonages door te verkopen aan 20th Century Fox.Het heeft de filmproducent geen windeieren gelegd, Spider-Man was in 2002 de meest winstgevende film met een omzet van 807 miljoen dollar (enkel ticketverkoop). Amerikanen zien nu eenmaal graag de stripfiguren uit hun jeugd tot leven komen. Totaal begrijpelijk, de vraag is: kunnen wij Belgen dit evenzeer appreciëren.Want terwijl ik nog wil aannemen dat een zeer beperkte selectie -wat de hype u ook wil laten geloven- van kindertjes opgroeide met Spiderman, zal u eerder bij de stripfreakende papa's moeten gaan zoeken eer u iemand vindt die Daredevil al kende voor de film.Zoals wel vaker heeft ook Daredevil een groot drama achter de rug. Door een ongeval waarbij toxische stoffen in zijn ogen terecht komen (Saddam zat erachter, no doubt) wordt de jonge wees Matt Murdock blind. Maar, zoals iedereen weet, als je blind wordt gaan je andere zintuigen er op vooruit. Bij Matt is dit spectaculair, zijn gehoor bijvoorbeeld wordt zo goed dat hij vleermuis-sonargewijs terug min of meer zien kan.

En wat doe je met superkrachten ? Juist.. de wereld redden. En al helemaal wanneer je een diepingebakken wrok koestert tegen de man die jaren geleden je vader op gruwelijke wijze vermoordde.Matt wordt de Man zonder Vrees en trekt ten strijde tegen de moordenaars van zijn vader en en passant tegen zowat alle andere criminaliteit. Op zijn weg/tocht/missie/odyssee kruist hij al even cartooneske personages zoals Bullseye, de man die met alles gooien kan of de uberslechterik Kingpin (Michael Clarke Duncan).Een vergelijking met Spider-Man dringt zich op. Ook spinnenmans was een gewone kerel met enkele bijzondere eigenschappen, met een duidelijke wraakmissie en met een perfect gemaakt nauwsluitend kostuum waarvan iemand mij (zelf aspirant superheld) eens moet uitleggen hoe je aan zo iets geraakt.Daredevil is echter veel rauwer, veel gewelddadiger dan Spiderman. Zijn vader wordt op niet aangename wijze vermoord, er gaan voortdurend mensen écht wel dood en het geheel is minder lichtvoetig. Maar net om deze redenen is Daredevil net een tikkeltje beter. Voor een avondje hersenloze actie terwijl u kan kennismaken met een icoon uit de Amerikaanse stripgeschiedenis.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het meisje gaat echt wel dood. De grote vijand (Kingpin) laat hij leven.