Drive Angry 3D

Genre: Actiethriller | Duur: 1u44 | Release: 23 Maart 2011 | Land: VS | Regie: Patrick Lussier | Cast: David Morse, Billy Burke, William Fichtner, Amber Heard, Nicolas Cage

Het kleinste kind had het al bij het zien van de filmposter kunnen weten. Die toont een vervaarlijk kijkende Nicolas Cage achter het stuur van een snelle wagen met naast hem een blond poppemieke dat fluks de borst vooruit steekt. “Get ready for one hell of a ride”, luidt het onderschrift. En die belofte wordt nagekomen: Drive Angry is een helse filmervaring aaneengeflanst met restjes clichés en oudbakken dialogen opgevist uit de prullenmand van andere scenario’s.

Tragedie in het diepe Zuiden van de VSA: de kleindochter van ontsnapt crimineel John Milton is in handen gevallen van een satanische sekte onder leiding van Jonah King. Die wil het kind bij de volgende volle maan offeren om de hel op aarde te laten uitbarsten. Milton heeft slechts drie dagen om dit te verhinderen. Ondertussen wordt hij ook nog eens op de hielen gezeten door een mysterieuze man die zich 'The Accountant' laat noemen. Gelukkig krijgt hij de hulp van Piper, een serveuse met een voorliefde voor hotpants. Samen rijden ze van Colorado naar Louisiana met één doel: kleindochterlief redden en en passant verhinderen dat de aarde in een vuurzee herschapen wordt.

Regisseur Patrick Lussier maakte met Drive Angry een film speciaal voor geilaards met een simpele geest. Het beeld op mens en maatschappij wordt buitensporig gevulgariseerd en seks is omnipresent. Vrouwen zijn rondborstige lustobjecten zonder al te veel verstand die het verleiden en behagen van mannen als voornaamste dagtaak hebben. Deze laatste kicken op wapens en auto’s en gedragen zich liefst lomp en onbeschoft.

De personages lullen de hele film lang uit hun nek en komen met op de draad versleten oneliners op de proppen. Vooral het acteerwerk van Nicolas Cage is om bij te huilen. Drinkt u ook wel eens een pintje uit de schedel van de man die u net in stukken uiteen knalde? Voor de gelegenheid kreeg zijn haar een blonde baléage die in een beweging zijn kredietwaardigheid verder onderuithaalt. Met Drive Angry bereikt Cage een nieuw dieptepunt. 

Alexander Verstraete Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

John Milton blijkt niemand minder dan de duivel zelve te zijn die op aarde neerdaalt omdat hij het beu is dat satanaanbidders mensen aan hem offeren. Hij redt zijn kleindochter, ruimt Jonah King uit de weg en keert tevreden terug naar de onderwereld.