The Huntsman: Winter's War

Genre: Actie, Fantasie | Duur: 1u54 | 2016 | Release: 20 April 2016 | Land: VS | Regie: Cedric Nicolas-Troyan | Cast: Chris Hemsworth, Jessica Chastain, Charlize Theron, Emily Blunt, Nick Frost, Sheridan Smith, Sam Claflin

Het is een raadsel wat drie toch wel verdienstelijke actrices als Charlize Theron, Jessica Chastain en Emily Blunt  er toe drijft op te treden in deze pompeuze sequel op Snow White and the Huntsman, op zich al niet eens zo'n degelijke  - maar wel succesvolle -  film. 

 

The Huntsman, waarvan de plot werd opgebouwd rondom het vorige verhaal, sukkelt met het gegeven dat Kristen Stewart niet langer interesse toonde en de film dus op alle mogelijk manieren om Sneeuwwitje heen moet dansen en op vergezochte wijze de boosaardige Ravenna terug moet brengen nadat ze in de vorige prent sneuvelde. Daardoor krijg je een krampachtig geconstrueerd rommeltje waarin een verbitterde ijskoningin weerwerk krijgt van de jager en zijn aanhang in een strijd om vrijheid. 

De acteurs putten aldus uit hun meest theatrale register om dreigend of misleidend de grootste heroïsche onzin uit te kramen terwijl op de achtergrond een soundtrack heel erg zijn best doet om ons te laten geloven dat we in het universum van Lord of the Rings zitten. Pathetiek moet de overdaad aan actie onderbouwen en de film een episch karakter bieden, versterkt door Liam Neeson als plechtige verteller. Chris Hemsworth acteert daarbij als een blok beton terwijl de dames het fetijisme mogen dienen van wie een zwak heeft voor diva's in opzichtige kostuums. 

Krampachtig geconstrueerde vertelling vol pathetiek en lege actie

Zonder enig visueel vernuft en met gebruik van vermoeiende, ongeïnspireerde digitale effecten - de film is het regiedebuut van een grafisch vormgever- , tracht The Huntsman futloos zijn eindstreep te halen, nauwelijks verhullend dat niemand echt om deze productie gaf en het binnenrijven van uw centen de enige, botte opzet was. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien