Shaft

Genre: Actie | Duur: 1u40 | Release: 8 November 2000 | Land: | Regie: John Singleton | Cast: Samuel L. Jackson, Vanessa L. Williams, Christian Bale, Jeffrey Wright

The - mean fucking black sexmachine - Shaft is terug. Shaft, bekend van de film in 1971 en tv-series enkele jaren later, was mij eigenlijk alleen van reputatie bekend. De super coole, bikkelharde, megasexy supercop, die - als we Will Smith-alikes - mogen geloven het rolmodel is (geweest) van zowat iedere zwarte Amerikaan.Shaft - it's my duty to please that booty - pakt een bleekscheet rijkeluiszoontje op, die de avond ervoor een zwarte medemens vermoordde. Mr. Wade Junior (de zalige Christian Bale, van American Psycho remember?) trekt zich eigenlijk niet al te veel van zijn aanklacht aan en betreedt breed glimlachend de rechtzaal waar hij tegen betaling van 100.000$ op borg vrijkomt. Uiteraard verdwijnt hij, hetgeen grote woede veroorzaakt bij de zwarte bevolking.Shaft neemt dan maar een baantje aan bij de anti-drugs-politie. Zo komt hij in contact met de super drugsdealer, maar schijbaar onaantastbare Peoples Hernandez. In echte Shaft stijl weet hij deze aardige meneer als vijand te krijgen. En uiteraard, als mr. Wade Junior dan toch nog, na 2 jaar, besluit om terug te komen zullen alle partijen mysterieus met elkaar te maken krijgen.Hoewel... zo veel mysterieus is er niet aan hoor, Wade wil gewoon de enige getuige van zijn moordpartijtje geƫlimineerd zien. Maar ja, voor een goed uitgewerkt verhaal of fijnzinnige plotwendingen gaat u uiteraard niet naar Shaft kijken.De hele film wordt - vanzelfsprekend - gedragen door monsieur Shaft, vertolkt door Samuel L. Jackson. Gelukkig voor de kijker vervult deze laatste zijn taak wonderwel. Laten we nu even het totaal onrealistische scenario vergeten, of het toch wel heel extreme karakter van de goede man even negeren en eens lekker achterover liggend leedvermakend genieten van deze vrij spannende actiefilm.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In een orgie van schoten worden zowat alle slechterikken vermoord. De getuige die was weggelopen wordt uiteindelijk gevonden, en is bereid te getuigen. Maar vooraleer het proces kan beginnen schiet de moeder van Trey, Wade Junior neer.