Thunder Force

Genre: Komedie | Duur: 1u46 | 2021 | Release: 9 April 2021 | Land: VS | Regie: Ben Falcone | Cast: Melissa McCarthy, Octavia Spencer, Bobby Cannavale, Taylor Mosby, Melissa Leo, Jason Bateman, Pom Klementieff, Kevin Dunn

Eerlijk zijn: had je verwacht dat een Netflixkomedie waarin Melissa McCarthy en Octavia Spencer superheldinnen spelen, echt enig niveau zou halen? Goh, niets mis met wat leeghoofdige lolbroekerij natuurlijk. Maar Thunder Force is helaas hersendodend.

McCarthy kruipt voor de zoveelste, vermoeiende keer in de huid van een succesloze, niet al te snuggere en onaantrekkelijke sukkel zonder zelfrespect die in se enkel op zoek is naar wat genegenheid en waardering. We hebben het haar al -tig keer eerder zien doen en zoals vaker moeten we vaststellen dat McCarthy enkel komisch is als ze fatsoenlijk materiaal in handen krijgt - wat zelden gebeurt.

Als de slonzige Lydia valt ze op een dag het labo binnen van haar voormalige schoolvriendin Emily, een wetenschapster die tracht een superheld te worden om zo de miscreanten te verslaan, een groep sociopaten met bovennatuurlijke krachten. Het valt al snel te raden dat Lydia in al haar dwaasheid per ongeluk zichzelf het serum toedient, tot verzuchting van de beredeneerde Emily. 

Hersendodende komedie zonder ook maar één grap

Er zit voor de twee - uiteraard zeer tegengestelde - vrouwen niets anders op dan hun krachten maar samen te smijten, waarop een kinderlijk eenvoudig, volstrekt ongrappig en nergens ook maar enigszins inventief verhaal ontstaat dat ook nog eens beschamend slecht geënsceneerd wordt en vooral in de verf zet hoe over het paard getild de twee dametjes wel zijn. We mogen McCarthy er  dan al van beschuldigen zichzelf te herhalen, de lusteloze vertolking van de charismaloze Spencer is ontegensprekelijk. Samen goed voor vijf oscarnominaties, onverklaarbaar. De gebotoxte Melissa Leo, Jason Bateman als half krab- half mens en een op hol geslagen Bobby Cannavale komen zo mogelijk nog slechter uit de verf. Wat een afgang. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien