Tomb Raider

Genre: Actie voor kinderen | Duur: 1u30 | Release: 27 Juni 2001 | Land: VS | Regie: Simon West | Cast: Jon Voight, Iain Glen, Angelina Jolie, Daniel Craig

Lara Croft: Tombraider brengt het verhaal van Lara Croft die een tombraider (grafdelver, archeologe weet u wel) is. U kent waarschijnlijk ook al wel Tombraider, het spelletje op de PC, een ook al niet al te geweldig spelletje dat eigenlijk maar één voordeel kende, met name de tieten van mejuffer Croft!Bovenvermelde lichaamsonderdelen zijn ook zeer opvallend aanwezig in de film. Serieus, wanneer deze natuurlijk zijn dan hebben we met een freaky genetische afwijking te maken. En als we dan die nog 'alieneskere' opgespoten lippen die voortdurend op kissie kissie staan en mevrouw Jolie een spraakgebrek bezorgen meerekenen twijfel ik er sterk aan of ons Angela eigenlijk wel een mens is.Enfin, het wezen-met-de-tieten-en-de-lippen blijkt zoals te verwachten een werkelijk droomleven te leiden, niet alleen is ze zeer rijk, heeft een Batman-butler en is ze ongelooflijk slim, ze heeft ook een indrukwekkend (daarom nog niet mooi) stel.. aja, dat zei ik al.. Soit, mevrouw Croft moet op zoek naar een of andere driehoek zonder dewelke de aarde zal vergaan.Het verhaal maakt ook allemaal niet zoveel uit in dergelijke films, zolang het maar spannend is. En tja.. hoewel Lara ongelooflijk energiek is en nooit, maar dan ook nooit stil zit boeit het absoluut niet. Nochtans, nogmaals een pluim voor Angela Jolie, ze heeft gezweet op de set: lopen, Jeep rijden in plassen, elastiekspringen, schieten, vechten, ... . Doe maar op, inderdaad net een videospelletje.Maar terwijl je van een videospelletje geen geloofwaardigheid verwacht, doe je dit in zekere mate wel bij een film. De gebeurtenissen moeten daarom nog niet allemaal echt mogelijk zijn, maar je moet nog wel kunnen meegaan in het verhaal. Dit is echter totaal niet het geval, het verhaal breit een boel warrige en onnodig gecompliceerde subplots aan elkaar doorspekt met de blijkbaar immer noodzakelijke clichés.Het geheel heeft een serieus hoog Indiana Jones gehalte maar kan hier absoluut niet aan tippen: het verhaal is totaal ongeloofwaardig, de acteerprestaties onbestaande, de plot belachelijk, de special effects niet om naar huis te schrijven en de tieten van Lara vallen eigenlijk ook al tegen. Trop is teveel..

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien