The Bride Of Chucky

Genre: Horror/Humor | Duur: 1u29 | Release: 31 Maart 1999 | Land: | Regie: Ronny Yu | Cast: Jennifer Tilly, Brad Dourif, Katherine Heigl, Nick Stabile John Ritter, Alexis Arquette

The Bride Of Chucky is reeds de vierde in z'n reeks. De horrorfreaks zullen Chucky nog wel kennen uit de vorige drie Childs Play's. In deze film hebben we weer te maken met de psycho killer Charles 'Chucky' Lee Ray.



Charles werd in de eerste Childs Play neergekogeld door de politie, maar kon nog net z'n ziel overbrengen op één van de immens populaire 'Good guy'-dolls. Hierbij maakt hij gebruik van een oude voodoospreuk. In de film en de volgende twee films gaat hij dan ook wanhopig op zoek naar een menselijk lichaam, zodat hij zich weer zoals vanouds kan uitleven.



Aangekomen in The Bride heeft de pop ondertussen al meerdere malen van body parts moeten veranderen. Toch slaagt z'n oude vriendinnetje Tiffany ( Jennifer Tilly )erin om hem terug te bemachtigen. Na wat genaai en gepreek (Voodoo for Dummies) komt de pop terug tot leven en kunnen we weer genieten van Chucky.



Na wat geruzie en een tussendoor-moordje slaagt Chucky erin om Tiffany's ziel over te brengen op één van de poppen uit haar collectie. Nu wordt de film pas echt absurd. Tiffany en Chucky willen echter hun ziel terug in een menselijk lichaam hebben en doen een beroep op het Romeo en Juliet koppel Jesse en Jade. In dit post-Scream tijdperk is het natuurlijk moeilijk om je eigenlijke acteertalent te laten zien en ook in deze film is het weer hetzelfde liedje. Lekkere hunk Jesse zeikt bijna in z'n broek en hete heuvelachtige Jade schreeuwt zich een weg naar het einde van de film.



The Bride Of Chucky gaat gewoon door op het elan van de drie voorafgaande films. Moorden worden afgewisseld met grappen die het Naked Gun-gehalte halen. We hebben hier echter te maken met een mannelijke en vrouwelijke pop. You get it ! Yes, seks tussen twee dolls. Tiffany denkt natuurlijk aan safe sex en vraagt dan ook : 'You got you're rubber on', waarop Chucky reageert : 'I'm all rubber !'. Hilarisch toch, of niet.



Tenslotte kan ik nog vermelden dat de voice of Chucky, niemand minder is dan Brad Dourif. Kent u hem niet ?

Wel hij is nu ook te zien in de nieuwste slasher-film Urban Legend. Zo weet u meteen ook hoe hij eruit ziet.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chucky en zijn geliefde vinden de dood. Het koppeltje brengt het er beter vanaf. Absolute climax is de geboorte van Chucky junior in de slotscène. Inderdaad toch niet all rubber blijkbaar.