Cut

Genre: Horror/thriller | Duur: 1u30 | Release: 1 Januari 1900 | Land: | Regie: Kimble Rendall | Cast: Sam Lewis, Molly Ringwald, Geoff Revell, Jessica Napier, Frank Roberts, Kylie Minogue

Goedkoop gemaakte, Australische variant op het slashergenre, over een groepje filmstudenten dat de opnames wil voltooien van een horrorfilm die 14 jaar geleden werd afgebroken, na de gruwelijke moord op de regisseur. Zodra de camera begint te rollen steken duistere geheimen de kop op. De gebeurtenissen die de eerste verfilming in een nachtmerrie omdoopten, beginnen nu ook de tweede ploeg te kwellen. Terwijl acteurs en technici één na één verdwijnen, proberen enkelen wanhopig hun huid te redden...De regisseur van 'Cut', Kimble Rendall, mag hier dan wel een onbekende zijn, in zijn thuisland is hij dat alvast niet; naast zijn optredens met de groep The Hoodoo Gurus, regisseerde hij videoclips (van o.a. INXS) en draaide reclamespots. Zijn debuutfilm probeert duidelijk nog een graantje mee te pikken van het succes van 'Scream', maar komt hopeloos te laat.De typische ingrediënten (een groepje studenten, een maniak, een verlaten huis in het bos) zijn aanwezig, maar worden zonder een greintje verbeelding of originaliteit uitgewerkt. Nochtans zijn dit twee elementen die dergelijke films best kunnen gebruiken. Het is dergelijke bloedarmoede die het slasher genre zeer vlug de das omdeed.De frisse wind die 'Scream' medio jaren '90 door deze tak van het horrorlandschap blies, is inmiddels weer gaan liggen. 'Cut' doet dan ook denken aan de talloze 'Texas Chainsaw Massacre' en 'Friday the 13th'-klonen die 15-20 jaar geleden werden gemaakt: 'Sleepaway Camp', 'Twisted Nightmare',... Enkel de productiestandaarden zijn een beetje opgevoerd, en er zijn resten van de zelfrelativerende tongue-in-cheek humor van de 'Scream'-reeks aanwezig.

Christoph Foqué Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De moordenaar wordt overmeesterd, maar van veel overlevenden is geen sprake meer.