Entrapment

Genre: Thriller | Duur: 1u52 | Release: 26 Mei 1999 | Land: | Regie: Jon Amiel | Cast: Sean Connery, Catherine Zeta-Jones, Will Patton, Maury Chaykin, Kevin McNally, Terry O'Neill

Robert MacDougal (Sean Connery) is een meesterdief. MacDougal staat bekend als the best. Hij steelt kunst in dienst van derden. De film begint zoals we hadden kunnen verwachten, met een inbraak. Er wordt een schilderij gestolen op een uiterst professionele manier. Natuurlijk hoort daar alle high-tech stuff bij die er maar te vinden is op de markt.

MacDougal blijkt natuurlijk ongrijpbaar, totdat ene dame, genaamd Gin Baker ( Catherina Zeta -Jones) er zich mee gaat bemoeien. Baker blijkt een detective te zijn voor een verzekeringsfirma en zij onderzoekt de MacDougal-file. Vervolgens zal al snel blijken dat zij ook wel wat van stelen kan en krijgen we dus een Double Team, MacDougal-Baker.

Na Six days, Seven Nights met Harrison Ford en Anne Heche, en A Perfect Murder, met Michael Douglas en Gwyneth Paltrow, krijgen we dus weer te maken met een oude opa en een jong vrouwke die kickt op grijze haren. Geen problemen daarmee, alhoewel de vonken er nooit afslaan als in Out Of Sight.De film bestaat uit twee grote delen. Het eerste deel is de diefstal van een Chinees masker, dat beschermd wordt door motion sensitive lasers. Voor de eigenlijke diefstal krijgen we eerst nog de gebruikelijke proefjes. MacDougal moet immers Baker eerst een training geven in de kunstjes van het stelen. Na het stelen van het masker valt de film echter helemaal door de mand. Het strijdtoneel verplaatst zich naar de Petronas Towers, het hoogste gebouw van de wereld. Het enige dat we hieruit leren is dat de conditie van Connery zich toch nog steeds op Bond-peil bevind.Maar kom het is Connery, Sean Connery en die man kan gewoon niet slecht acteren. Dus zetten ze hem tegen de sensuele, femme fatale uit- of all places-, Wales, en ziedaar er komt iets goed uit. Okee, af en toe moeten we wel eens slikken of even ons verstand op nul zetten, maar voor de rest kan het er door. We hebben als slechter gezien.Naast Connery en Zeta vinden we ook Ving Rhames ( Thibadeaux) en Will Patton (Hector Cruz) terug. Ving Rhames kan zich echter niet uitleven in z'n rol en haalt dan ook nooit het niveau van Pulp Fiction en Out Of Sight. Will Patton, met de belachelijke en afschuwelijke moustache, mag weer eens de slechterik spelen, maar stelt teleur.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MacDougal en Baker slagen erin om wat geld te stelen van de World Clearance Bank. Bovendien blijkt dat MacDougal samenwerkte met Hector Cruz. Terwijl het leek alsof Baker in dienst werkte van Cruz. MacDougal en Baker zijn ondertussen echter verliefd op elkaar geworden en MacDougal ziet de deal met Cruz niet meer zo zitten. Ze slagen er dan ook in om te ontsnappen van Cruz.