La Vita è Bella

Genre: Drama | Duur: 1u42 | Release: 14 Oktober 1998 | Land: | Regie: Roberto Benigni | Cast: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Bini Bustric

La vita è bella kan de komende Oscar-uitreiking wel eens voor een verrassing zorgen. De film is namelijk genomineerd voor maar liefst 7 oscars, waarbij de meest opvallende die voor Best Picture is. Daarnaast is Roberto Benigni genomineerd voor Best Actor en Best Director.Niet slecht en zeker en vast verdient.

In La Vita è Bella worden we opnieuw geconfronteerd met de gruwelijke taferelen uit de Tweede Wereldoorlog. Roberto Benigni, sterkomiek in Italië, waagt zich hier echter aan een grappige voorstelling van de concentratiekampen.Zijn personage, Guido Orefice, komt samen met z'n vrouw, Dora, en z'n zoontje Ferruccio in de kampen terecht. Guido kan z'n zoontje overhalen dat het hier enkel maar om een spelletje gaat en er een leuke prijs valt te winnen als Ferruccio de regels van het spel respecteert.Guido haalt vanalles uit om z'n zoontje te beschermen tegen de Duitsers en in contact te blijven met Dora. Zo stelt hij zich als tolk voor en speelt hij een plaatje voor het gehele kamp.

De hyperkinetische en Italiaanse acteur/regisseur Roberto Benigni brengt ons een verrassende en ontroerende prent.Wie smelt er niet weg voor het schattige kopje en de grote ogen van het zoontje Ferruccio? Roberto Benigni toont hier andermaal aan dat liefde, familie en fantasie alles overwint.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guido Orefice slaagt erin om z'n zoontje te redden van de Duitsers. Hijzelf lukt daar echter niet in en sterft. Na de bevrijding door de Amerikanen zal Ferruccio z'n moeder terugvinden.