Letters from a Killer

Genre: Thriller | Duur: 00 min. | Release: 4 Augustus 1999 | Land: | Regie: David Carson | Cast: Patrick Swayze, Kim Myers, Olivia Birkelund, Michael Bowen, Gia Carrides, Kevin Chamberlin, Tina Lifford, Bruce McGill, Roger E. Mosley, Mark Rolston

Regisseur David Carson brengt ons met Letters from a Killer niet direct een thriller van hoog niveau. Carson probeert een goed idee om te zetten in een goede film, maar slaagt daar niet volledig in.



Letters krijgt vooral aandacht in de pers, omwille van het feit dat hot shot Patrick Swayze meespeelt. Nu is het natuurlijk al geweten dat Swayze niet garant staat voor een sterke film. Enkel in Ghost en Dirty Dancing waren zijn vertolkingen acceptabel, maar in bijvoorbeeld Roadhouse neigt het meer naar het Van Damme-niveau.



Ook in deze film moeten we niet verwachten dat Swayze zal genomineerd worden voor een Oscar. Swayze bakt er niet veel van, nochtans had hij de mogelijkheid om dat wel te doen. Het verhaal van de film is bijzonder sterk, maar de vertolkingen zijn ronduit slecht.



Dan gaan we maar over tot het verhaal. Race Darnell (Patrick Swayze) zit in jail en gelooft nog steeds in z'n onschuld. Ondertussen heeft hij weer een nieuwe advocate ingehuurd (een vrouw dus). Om de tijd in de gevangenis een beetje nuttig te besteden, stuurt hij bandjes naar vier verschillende vrouwen. U weet wel dat er vrouwen bestaan die kicken op mannen die achter de tralies zitten. Wel in deze film zijn er vier vrouwen die het wel zien zitten met stoere bink Swayze.



Race Darnell kan echter niet goed opschieten met een aantal cipiers. Deze cipiers kunnen er niet tegen dat Race, vier vrouwen in zijn macht heeft. Ze zijn dan ook een beetje jalours en besluiten om één van de bandjes te verwisselen.

Niet lang daarna krijgt Race natuurlijk een zeer gemeen bandje terug van een van de vier vrouwen. Deze dreigt zelfs om hem te vermoorden als hij zou vrij komen. Nu wil het natuurlijk net lukken dat zijn advocate hem vrij krijgt zeker.

Race is er niet gerust in en wil te weten komen wie van de vier hem dat bandje heeft gestuurd. Niet lang na zijn vrijlating volgt de eerste moord en wie is natuurlijk de hoofdverdachte : Race Darnell.

Sven Van Beirs Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patrick Swayze slaagt erin, na een spannende finale, de slechte vrouw te ontmaskeren. Hij moet dit echter nog altijd kunnen bewijzen aan de politie. Eén van z'n andere vrouwen slaagt erin om haar bekentenis op tape te zetten en speelt het bandje af als de politie binnenstormt.