Patch Adams

Genre: Humor/Drama | Duur: 00 min. | Release: 7 April 1999 | Land: | Regie: Tom Shadyac | Cast: Robin Williams, Monica Potter, Daniel London

Na de flop What Dreams May Come probeert Robin Williams het nog maar eens met een humoristische film. Maar de acteursprestaties van de man lijken wel recht evenredig te zijn met het aantal films dat hij draait. Jammer want langzaam maar zeker begint Robin Williams zijn flair kwijt te spelen.In deze film speelt Williams een zekere Patch Adams. Wanneer Patch zelf wordt opgenomen in een psychiatrische inrichting besluit hij om zelf arts te worden. Hij begint dan ook meteen na zijn ontslag uit de inrichting met de studies geneeskunde. Al vlug krijgt hij het aan de stok met één van zijn professoren. Patch heeft namelijk een hele nauwe band met de patiënten wat volgens de professoren uit den boze is. Die nauwe band schept Adams door de clown uit te hangen in het ziekenhuis.

Die enkele momenten dat Williams de clown mag uithangen zijn trouwens de enige lichtpuntjes in de donkere tunnel die deze film is. Halverwege krijgen we trouwens een ware lovestory in onze strot gepropt.Patch is namelijk hopeloos verliefd op een medestudente. Die ziet hem aanvankelijk niet staan maar al vlug doet Cupido zijn obligate werk. Samen met zijn nieuwe vriendin en enkele vrienden bezorgt Patch alle SP'ers in de cinema een natte droom. Hij opent namelijk een ziekenhuis met gratis verzorging.

Patch Adams is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Natuurlijk rijkelijk overgoten met een Hollywoodsausje.De film kent enkele hoogtepunten. Waarvan de scène over het gynaecologencongres waarschijnlijk een toppunt is. Een onverwachte verhaalwending brengt eveneens wat spanning in de zaak. Over het algemeen doet de film echter veel te melig aan. En als ik ergens een hekel aan heb. Inderdaad dan is het aan nodeloos melige films. Ngo maar eens eentje voor de liefhebbers van Williams. Of voor de mensen die graag een doos Kleenex meenemen naar de bioscoop.

Edwin Colebunders Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vriendin van Patch wordt vermoord door een weirdo die al een tijdje het ziekenhuis bezocht. Patch mag ondanks de klachten tegen hem verder studeren. Hij richt een heel aantal ziekenhuizen op waarbij het menselijk contact centraal staat.