Snow Falling on Cedars

Genre: Drama | Duur: 2u13 | Release: 3 Mei 2000 | Land: | Regie: Scott Hicks | Cast: Ethan Hawke, James Cromwell, Richard Jenkins, James Rebhorn, Sam Shepard

Na het zien van Shine is regisseur Scott Hicks zowat mijn favouriet geworden zijn eerdere succes kan hij helaas niet volledig overdoen..1950: In het Amerikaanse San Piedro wonen er veel Japanners.. Het was er altijd al reuze gezellig, tot tja.. de oorlog he. Pearl Habor en opeens wordt iedere spleetoog een euh.. spleetoog..Onderhuids racisme, vooroordelen, Filip Dewinter, enfin u kent het sfeertje wel.. En dan op een noodlottige dag wordt het loze vissertje Carl Heine dood aangetroffen met een vrij bizarre wond op zijn borst.

Een vroegere vriend van Carl, Kazuo Miyamoto wordt verdacht de man hebben omgebracht met één of andere bizarre Japanse zwaard-vechtsport, omdat er discussie is geweest over het al dan niet teruggeven van een stuk land dat hun familie eerlijk had gekocht..

Enfin, het verhaal is niet zo geweldig, en houdt het midden tussen een courtroom drama en een dectective met als opperheld Ethan Hawke : de man die voor gerechtigheid moet zorgen ook al ik mister spleetoog met zijn grote liefde getrouwd..Zal hij zijn persoonlijke haat kunnen afzetten, en het recht doen zegevieren ?? Spannend

Zoals gezegd: ga deze film niet zo zeer kijken omwille van het verhaal maar wel voor de onwaarschijnlijk mooie beelden.. Het is echt onmogelijk mooi in San Piedro ofwel is Scott Hicks echt wel een natuurtalent om zijn talent in de natuur te doen uitkomen (ha!).

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het recht zegeviert : de Japanner onschuldig !