Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Genre: Actie | Duur: 2u10 | Release: 20 Augustus 2003 | Land: | Regie: Jan de Bont | Cast: Angelina Jolie, Gerard Butler, Ciarán Hinds, Chris Barrie, Noah Taylor

Grote tieten. Een lijn om van te snoepen. Eindeloze benen. Voilà, nu we uw aandacht hebben, glijden we in één -excusez le mot- ruk door naar Lara Croft, Cradle of life. Is de film meer dan Angelina Jolie?

In zekere zin wel. Doel van de expeditie is deze keer de doos van Pandora, een kist met alle plagen ter wereld, op te sporen voor de slechteriken het doen. Of La Croft in haar missie slaagt? Tja...

Vergis u niet: de sequel is beter dan de eerste film. Misschien omdat hij soms een Indiana Jones-gehalte heeft dat de eerste miste. Moet wel als je een film aan Jan de Bont geeft, toch nog steeds de man achter het nagelbijtende Speed. De actie is adequaat in beeld gebracht, er zweeft zowaar een romance tussen de plotlijnen en je vergaapt je aan exotische locaties. Bovendien vindt Jolie in Gerard Butler een acteur die overeind blijft in dit actieballet.
Zodus? De ware cinefielen mogen ons nu een week opsluiten met het verzameld oeuvre van Dana Winner, ons dwingen een tongkus te geven aan Margriet Hermans of ons rond de oren slaan met de cursiefjes van Jos Ghysen, toch blijven wij formeel: deze film is zijn cinematicket waard. Op een zonnige dag uiteraard.

Filip Hermans Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze vinden de kist maar Lara Croft laat hem waar hij is.