Antique

Genre: komedie | Duur: 1u49 | Release: 1 Januari 2009 | Land: Korea | Regie: Kyu-Dong Min | Cast: Kim Jae-Wook, Ji-hun Ju, Andy Gillet

Een bizar stukje cinema uit Zuid-Korea. De samenvatting klinkt als een kruising tussen Chocolat en Ratatouille, aangevuld met genre-elementen uit de queer cinema en thriller.

De jongeman Jin-Hyuk begint een patisserie in een klein dorpje en trekt meesterchef Sun-Woo aan. De winkel wordt dankzij zijn talent een groot succes. Alle personages blijken een vreemde achtergrond te hebben: Jin-Hyuk werd als kind ontvoerd en herinnert er zich amper nog iets van, Sun-Woo is homo en leeft onder de vloek dat elke man hem begeert, het jong keukenhulpje blijkt een ex-bokskampioen, en dan is er nog de mysterieuze, maar oliedomme bodyguard.

Alles bij elkaar gerekend is Antique dan ook een mix van absurde personages, zijdelingse slapstick, fantasievolle sequensen, maar ook onverwacht serieuze plotlijnen. Niet iedereen zal wild lopen voor de kleurrijke en overvolle film, maar wij waren verslingerd aan het universum dat het midden houdt tussen Amélie Poulain-on-speed en Ratatouille-goes-gay.

Bert Lesaffer Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien