Star Trek Beyond

Genre: Science Fiction | Duur: 2u02 | 2016 | Release: 17 Augustus 2016 | Land: VS | Regie: Justin Lin | Cast: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Anton Yelchin, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho, Idris Elba

Toegegeven: onze verwachtingen voor deze nieuwste Star Trek lagen kilometers onder het vriespunt. Regisseur Justin Lin blikte immers vroeger enkele afleveringen van het vermaledijde The Fast and the furious in, een filmfranchise die nog harder stinkt dan tien kilo bedorven vis. Maar mensen, wat een leuke, ontwapenende, spannende nagelbijter is Star Trek Beyond prent geworden! Allright!

 

Ook deze  keer trekt de Enterprise op warpspeed de diepe ruimte in, en komt alweer in contact met wezens –noem ze gerust terroristen après la lettre- die het niet alleen op het lijf en de leden van de bemanning gemunt hebben maar ook op ruimteschip de Enterprise zelf. Knappe scène trouwens: hoe het wereldberoemde schip in volle duikvlucht langzaam desintegreert. Tjokvol digitale hocus-pocus, akkoord, maar toch: wat een adembenemend feest voor het oog! Daarvoor hadden we ook al de verbluffende scène in de gigantische ruimtehaven van de Starfleet achter de kiezen, dé plek waar de terroristen het op hebben gemunt.

Allemaal goed en wel, zal u nu vragen, maar zit er ook nog een beetje vaart achter het verhaal, kunnen we, net zoals in de vorige twee films van deze magnifieke reboot, ook nog enigszins genieten van de stilaan vertrouwd aanvoelende acteurs, plotontwikkelingen om u tegen te zeggen, een bevredigend einde? Allemaal vragen waar wij volmondig ja op kunnen scanderen. Mag het ook een bescheiden ode zijn aan Anton Yelchin (Chekov) voor wie dit tragisch genoeg één van zijn laatste films is. 

een leuke, ontwapenende, spannende nagelbijter

Star Trek Beyond is een uiterst genietbare popcornfilm en neen, u dient uw hersenen weeral heus niet af te geven aan de vestiaire. Entertainment pur sang, absoluut, maar meer moet dat in dit seizoen soms niet zijn. Dolletjes!

Filip Hermans Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien