Hustle

Genre: Drama | Duur: 1u57 | 2022 | Release: 8 Juni 2022 | Land: VS | Regie: Jeremiah Zagar | Cast: Adam Sandler, Juancho Hernangomez, Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duvall, Raúl Castillo

Zero verwachtingen eigenlijk, voor wat ontegensprekelijk een clichématige sportfilm lijkt, met dan nog wel Adam Sandler in de hoofdrol en Queen Latifah als zijn echtgenote. Maar kijk, deze Netflixprent blijkt warempel een enorme meevaller. 

Hustle is lichtvoetig, maar dit klassieke relaas wil zich niet als een komedie manifesteren. Het is een geloofwaardige kijk achter de schermen van het basket op hoog niveau, waarbij een gepassioneerde man met een bescheiden rol in het wereldje kost wat kost hoopt de massa het basketwonder te laten aanschouwen dat hij ontdekt heeft in een Spaanse achterbuurt. Voorspelbaar in zekere zin, maar Hustle gaat de manipulatieve Hollywoodaanpak wel uit de weg en laat zich dus makkelijk bekijken zonder het scenario zijn werk te voelen doen. 

Sandler, die we sinds Uncut Gems veel krediet gunnen, benadert de rol van de vermoeide basketbalscout Stanley Sugerman met een aangename ernst. Zijn tegenspeler, de boomlange Juancho Hernangomez, is een Spaanse basketster met meer présence dan acteertalent maar als duo staan ze er wel. De 91-jarige Robert Duvall zagen we met veel genoegen even zijn schildpaddenkop tonen.

Onsentimenteel en meeslepend sportdrama

Gezien de bedroevende kwaliteit van Netflixproducties, is het lichtjes ontwapenende Hustle niet alleen een verrassing voor de doorsnee filmfan, voor basketballiefhebbers is deze dynamisch in beeld gebrachte prent zelfs een feest. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien