My Policeman

Genre: Drama | Duur: 1u53 | 2022 | Release: 4 November 2022 | Land: Groot-Brittannië | Regie: Michael Grandage | Cast: Harry Styles, Emma Corrin, Gina McKee, Rupert Everett, David Dawson, Linus Roache

Harry Styles lijkt het te menen met die acteercarrière. Na een wat onopmerkelijke verschijning in Don't Worry Darling, gaat hij voor een rol met meer vlees in het keurige drama My Policeman.

We volgen drie personages in de jaren '50. Marion is een lerares die zich aangetrokken voelt tot de vriendelijke politieman Tom. Cultuurliefhebber Patrick weet het jonge koppel te charmeren en er ontstaat een mooie vriendschap. Marion is zich echter niet bewust van wat er tussen Tom en Patrick speelt. 40 jaar later vinden we het drietal terug. Is intussen duidelijk wiens politieagent Tom eigenlijk was? 

Scenarist Ron Nyswaner heeft enkele elegante en treffende drama's op zijn naam staan, zoals Philadelphia en The Painted Veil. Maar My Policeman blijft nogal braafjes de narratieve geplogenheden volgen en weet de kijker maar matig te boeien. De emoties zijn te beperkt voelbaar en de personages doen ons weinig. De prima cast weet nog enige dimensie te geven aan de plot, maar het blijft allemaal erg geënsceneerd en ietwat levenloos aanvoelen. 

Weinig uitgediept romantisch drama met een degelijke cast

De camera vat het Britse landschap nu en dan schitterend, maar regisseur Grandage (van het ook al niet zo bijzondere Genius) lijkt toch weinig geïnspireerd en finaal bekijk je deze film dan misschien toch vooral om te zien of Harry Styles wat te bieden heeft. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien