Armageddon Time

Genre: Drama | Duur: 1u54 | 2022 | Release: 12 April 2023 | Land: VS | Regie: James Gray | Cast: Banks Repeta, Anthony Hopkins, Jaylin Webb, Anne Hathaway, Jeremy Strong, Jessica Chastain, Tovah Feldshuh

Na Ad Astra en The Lost City of Z neemt cineast James Gray ons in een meer persoonlijke film mee naar zijn jeugdjaren in de jaren '80. Armageddon Time is als gevoelig drama onderhoudend maar had gerust wat melancholischer geladen mogen zijn.

Paul Graff is een dertienjarige knul die zijn moreel kompas tracht vorm te geven in een woelige periode. Hij voelt verzet en creativiteit opwellen in een maatschappij die door republikeins gedachtegoed dreigt te gaan wentelen. Vriendschap met een zwarte jongen is riskant en ongewoon. Gelukkig biedt zijn grootvader hem levenslessen.

Armageddon Time is een stuk intiemer dan we van de regisseur gewend zijn maar hoe doorleefd en oprecht hij dit relaas ook brengt, dit drama dobbert op een laag van vrijblijvendheid. De familiale perikelen zijn niet erg bijzonder en de kritiek op de American Dream met zijn inherente klassenindeling en raciale spanningen, is te subtiel verweven om ruggengraat te geven aan de plot. 

Gray brengt dit echter als altijd met veel finesse en heeft een prima cast om op terug te vallen, hoewel niemand echt verrast. 

Doorleefd en oprecht drama dat echter dobbert op een laag van vrijblijvendheid

Oorspronkelijk zouden Robert De Niro, Cate Blanchett, Oscar Isaac en Donald Sutherland rollen gehad hebben in deze prent. Dat klinkt toch net iets meer als een film die je wil gezien hebben. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien