Quills

Genre: Geil Drama | Duur: 2u05 | Release: 21 Maart 2001 | Land: | Regie: Philip Kaufman | Cast: Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix, Michael Caine, Billie Whitelaw

Een film met Kate Win-slet is gegarandeerd tieten zien, denken we maar aan Titanic, Jude en natuurlijk Holy Smoke. Nu, iedereen moet zijn of haar handelsmerk hebben en - quite frankly - de tieten van ons Kate vallen wreed goed mee, dus ons zal je niet horen klagen.Quills brengt het verhaal van Markies De Sade, u weet wel, die 18de eeuwse Franse schrijver die zeer seksueel expliciete literatuur schreef. Titels als 'De 120 dagen van Sodom' (lees de volledige tekst) of 'Justine ou les Malheurs de la vertu' suggeren al een beetje waarover hij allemaal schreef.

Door zijn pikante teksten spendeert hij zo'n 27 jaar in gevangenissen en instellingen. Zo ook in Charenton, een gekkenhuis waar hij zal sterven.Quills brengt het verhaal van De Sade in Charenton. Charenton wordt geleid door de vriendelijk, wat timide pastoor (of zoiets) Coulmier. Hij houdt er een wat humanere visie op na t.o.v. geesteszieken, geen electroschoks of meer van zulks leuk maar eerder babbelen, leren omgaan met anderen en meer dan dat softie psychologisch gezever.Het is belangrijk voor de Markies zijn mentale gezondheid, aldus Coulmier, om zijn perverse seksuele daden op te schrijven eerder dan ze effectief uit te voeren. Dus schrijft onze markies, die er een vrij luxeuze levenstijl op kan nahouden (bijna zo goed als Dutroux volgens sommige bronnen). Helaas weet hij de teksten, via de maagdelijk wasmeid Madeline (Kate) naar buiten te smokkelen waar ze op de zwarte markt een grote aftrek (!) kennen.Maar de koning van Frankrijk, ons Lodewijk (15th edition), vindt dat allemaal maar niets en stuurt de hardliner Dr. Royer-Collard naar Charenton om de markies monddood te maken.Terwijl dit verhaal zich zo'n beetje op de achtergrond zit af te spelen krijgen we natuurlijk een heleboel De Sade over ons heen en laten we al meteen maar vertellen: seks krijgen we niet te zien. Enfin, uiteraard wél de tieten van Kate maar dat is evident. Er worden wel vrij expliciete scenes verteld en een beetje komisch nagespeeld maar veel te zien krijgen we helaas (?) niet.De film blijft dus braaf mbt seks, hoewel ze me toch hier en daar kon verbazen.. Vooral de geweldscenes had ik niet verwacht, en er zit zelf een (bijna) necrofilie scene in, had ik de preutsheid van Philip Kaufman eventjes verkeerd ingeschat.De film weet wel te boeien, de tieten van Kate zitten erin, zo nu en dan verbaast de film zelfs en er zitten wel goede stukken in, het verhaal is echter wat te platjes om echt een topper te zijn.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals in 't echt zeker: Madeline wordt vermoord door een wat te geil geworden cipier de zin van het gedicteerde werk van de Markies, 'de chrirurg maakt een extra gat' naar de praktijk overzet. De Sade's tong wordt afgesneden en hij sterft. De priester, die verliefd was op Madelein, wordt zelf gek en zal zelf terecht komen in Charenton.