Uncharted

Genre: Actie | Duur: 1u56 | 2021 | Release: 16 Februari 2022 | Land: VS | Regie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Holland, Mark Wahlberg, Antonio Banderas, Sophia Ali, Tati Gabrielle, Pilou Asbæk

Het gaat ontzettend hard voor Tom Holland. Niet alleen is Spider-Man: No Way Home op weg één van de meest succesvolle films aller tijden te worden, zijn populariteit garandeert hem wellicht het ene kassucces na het andere. Maar als de 25-jarige Britse acteur niet stilaan voor wat meer kwaliteit en uitdieping gaat, zal die ster misschien snel opgebrand raken. 

Uncharted is immers zo'n nietszeggende, zielloze popcornprent dat je je afvraagt wie Holland heeft aangeraden dit project aan te nemen. Deze verfilming van een PlayStationgame draait om twee schattenjagers die in een actiespektakel dat alle mysterie en spanning mist op zoek gaan naar een fabuleuze lading goud. Twee uur lang bengelt Holland aan kabels, touwen en kettingen, zichzelf gelukkig nooit al te ernstig nemend, maar meer dan flink bewegend beeld levert dat eigenlijk amper op. 

Wie het waagt te gaan vergelijken met Indiana Jones, raaskalt. Niets aan dit platgepromote product bevat ook maar één sprankel filmmagie. De personages zijn vlak en kleurloos, de plot simplistisch, de fotografie schreeuwerig en goedkoop. Er is volop actie, maar die komt nergens geïnspireerd over. 

Onzinnige en zielloze actieprul

De charme van Holland werkt nog enigszins en Wahlberg laat zijn patserpantser achterwege, maar die benadrukte focus op familievriendelijkheid, doet dit avontuur finaal helemaal kelderen. Wat een onzin.

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien