Anima 2017

Vanaf vrijdag 26 februari rolt Flagey gedurende 10 dagen lang de rode loper uit om de beste animatiefilms van het afgelopen jaar te verwelkomen op het Anima filmfestival. Zo kan je er de Oscargenomineerde films Moana, Kubo and the Two Strings en Ma Vie de Courgette ontdekken, maar ook publiekstrekkers als Sing en de nieuwe The LEGO Batman Movie. Zelfs het ranzige Sausage Party krijgt een plekje in de programmatie. 

Voor de meer cinefiele bezoeker staat er verder op het programma: de openingsfilm Louise en hiver, de Australische film 25 April (foto),over de strijd bij Gallipoli, Seoul Station, de animatietegenhanger van Train to Busan en eerder al te zien op het BIFFF 2016, Revengeance, de nieuwste curiositeit van Bill Plympton, en het fantastische The Red Turtle. Deze samenwerking tussen het Japanse Studio Ghibli en de Nederlander Michaël Dudok de Wit wist zelfs een plaatsje te scoren in onze top 10 van 2016.

 

Voor de fans van Japanse anime staat er nog meer lekkers op het menu. Wat dacht je bijvoorbeeld van Your Name (foto), de nieuwste film van Makoto Shinkai en mogelijk een van de beste anime films van afgelopen jaren? Daarnaast staan ook nog The Anthem of the Heart, In This Corner of the World en de klassieker Belladonna of Sadness van  Eiichi Yamamoto op het programma.

 

Voor zij die met hun kleine spruit een filmpje willen meepikken, is er ook meer dan keuze genoeg. Naast enkele van de hierboven vermelde titels kan je ook het Spaanse Capture the Flag, het knappe Franse Ballerina (foto) of de nieuwste Wallace & Gromit ontdekken. Wil je meer weten over de kortfilmprogrammatie op het festival, haast je je best snel naar onze zustersite kortfilm.be

Verder valt er heel wat te beleven met randactiviteiten als een VR Experience, de Animeernacht en een hele resem masterclasses. Voor een volledig overzicht van alle activiteiten en films kan je terecht op de website van het festival