The Ice Harvest

Genre: Absurde Humor | Duur: 1u28 | Release: 8 Februari 2006 | Land: | Regie: Harold Ramis | Cast: John Cusack, Billy Bob Thornton, Oliver Platt, Connie Nielsen, Randy Quaid

Regisseur Harold Ramis wist in 1993 een komische klassieker op het witte doek te toveren: in Groundhog Day beleefde Bill Murray keer op keer dezelfde dag, met redelijk hilarische gevolgen. Daarna zakte Ramis weg in een poel van middelmatigheid, waarin zwakke komedies als Multiplicity, Analyze This en Bedazzled ronddreven. The Ice Harvest is minder platvloers, maar mag niettemin bij dat rijtje aansluiten.John Cusack, een charismatische acteur die al twintig jaar veelbelovend is maar het gewoon niet waarmaakt, speelt Charlie, een advocaat in een nietig Amerikaans stadje die er in slaagde twee miljoen dollar te verduisteren. Weliswaar met de hulp van stripclubeigenaar Vic (een routineuze Billy Bob Thornton), waardoor er natuurlijk wantrouwen groeit tussen de twee eens het geld binnen is. Wie mag de buit bewaren tot het moment daar is om de stad te verlaten? En wie is er nog op de hoogte van de zwendel?Met een behoorlijke cast (waaronder ook de olijke Platt en vamp van dienst Nielsen) en een geroutineerde cineast, was het niet te veel gevraagd een behoorlijke misdaadkomedie te zien te krijgen. Jammer genoeg blijft deze prent steken in een oppervlakkige en chaotische poging tot humor, waarbij de plot geen enkele keer verrast of zelfs maar interessant valt te noemen. In feite gaat The Ice Harvest door zijn banaliteit zelfs wat enerveren -als u al niet in slaap bent gevallen bij een van de krakkemikkig opgezette dialogen.Gezien de film zich op Kerstavond afspeelt, zou je kunnen zeggen dat de film wat te laat komt. Het niveau van humor in acht genomen, zo´n tiental jaar.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vic was van plan Charlie te vermoorden en er met het geld van door te gaan. Wanneer ze samen het lijk van de moordenaar dumpen, valt Vic in het water en verdrinkt. Charlie helpt hem niet omdat de moordenaar hem nog net heeft kunnen vertellen dat Vic een verrader is. Charlie wil er dan vandoor met de mooie Renata, maar die speelt ook dubbel spel. In een korte <i>shoot-out</i> wordt ze gedood, net als Bill, de eigenaar van het geld en maffialeider. Charlie trekt dus alleen weg met twee miljoen dollar, maar op de achterbank ontwaakt dan Pete uit zijn dronkemansslaap en omdat diens gezin hem toch niet meer wil, besluit hij mee te gaan met Charlie.