Au bout des doigts

Genre: Drama | Duur: 1u45 | 2018 | Release: 26 December 2018 | Land: Frankrijk | Regie: | Cast: Lambert Wilson, Kristin Scott Thomas, Jules Benchetrit , Karidja Touré

Binnen een klassieke vertelling zou je een publiek nog best kunnen verrassen, maar de nog onervaren cineast Ludovic Bernard kiest in Au bout des doigts voor de rechttoe-rechtaan aanpak. Dit relaas van een straatboefje dat klaargestoomd wordt voor een belangrijke pianowedstrijd, biedt dan ook exact dat en weet de kijker vooral op een primair niveau te plezieren. 

 

Zo blijken de personages al snel vrij eendimensionaal, zijn de dialogen niet bepaald verrassend en blijkt de plot nergens gecompliceerd. De voorspelbaarheid nemen we er bij een traditionele feelgoodfilm graag bij, maar de zwart-wit geschetste relaties en nogal goedkope psychologie in dit drama, maken dat we haast verveeld de obligate ups- en downs van de protagonist aanschouwden. Een acteur als Lambert Wilson zoekt dan ook nog niet meteen naar veel nuance en komt als conservatoriumdirecteur niet heel geloofwaardig over. 

Voorspelbaar feelgoodfilmpje zonder veel kwaliteiten

De puur functionele beeldvoering en voor de hand liggende soundtrack geven de indruk dat de makers het zich nogal makkelijk willen maken hebben en op een breed, niet al te kritisch publiek rekenen. Bij ons worden Franse producties steevast in het arthousevakje gedropt, maar eigenlijk mist dit al te eenvoudige filmpje toch de kwaliteiten om de meerwaardezoeker tevreden te stellen. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien