Ma

Genre: Thriller | Duur: 1u39 | 2019 | Release: 5 Juni 2019 | Land: VS | Regie: Tate Taylor | Cast: Octavia Spencer, Diana Silvers, Corey Fogelmanis, Juliette Lewis, McKaley Miller, Luke Evans, Allison Janney

Deze thriller uit de Blumhousestal doet het beste vermoeden, gezien het groeiend aantal kwaliteitsfilms bij dit horrorlabel. Dit relaas over een gestoorde vrouw die tracht bevriend te raken met een groepje jongeren, is echter niet geheel een succes te noemen. 

Octavia Spencer mag een keer uit een minder gezellig vaatje tappen en speelt de rol van Sue Ann, een dubieus figuur die de tieners aan wie ze haar kelder aanbiedt om te fuiven, iets te fanatiek aan zich wil binden. Er blijkt echter meer aan de hand, dat te maken heeft met de jeugdjaren van zowel Sue Ann als de ouders van de kinderen. 

Aanvankelijk weet dit creepy verhaal nog enigszins te verstrooien, ook al is de plot geenszins waterdicht. Maar na de opbouwende eerste helft, raast Ma van de sporen door volop in te zetten op bloedvergieten, wat in schril contrast staat met de aannemelijkheid van wat vooraf ging. Octavia Spencer is misschien ook niet de meest stabiele actrice, die de finesses van haar personages niet lijkt te vatten - als die er al zijn. Diana Silvers, die in Booksmart opviel door haar gretige vertolking als een zelfzekere gay, zagen we opnieuw graag bezig. 

Ietwat futiele thriller die lekker wegkijkt, ook al stelt het niet veel voor.

Tate Taylor, de overschatte regisseur van The Help en The Girl on the Train, weet ons opnieuw nergens te doen geloven dat er een meesterlijk fillmmaker in hem schuil gaat. Ma verveelt niet echt, maar blijkt finaal toch wat futiel om lang bij te blijven. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ma sterft in een brand nadat haar dochter rebelleert, haar aanvalt en de rest bevrijdt.