Bedazzled

Genre: Humor | Duur: 1u33 | Release: 31 Januari 2001 | Land: Duitsland, VS | Regie: Harold Ramis | Cast: Brendan Fraser, Elizabeth Hurley, Frances O'Connor, Miriam Shor

Wat zou je doen wanneer je 7 wensen mocht maken ? Nu, weet ik niet hoe met de meerderheid van Belgische bevolking zit, maar IK heb alvast over deze thematiek zeer vaak nagedacht.



Naast een aantal dooddoeners à la : "ik wens dat ik 100 wensen had", heb ik me doorheen de jaren vrij goed ingedekt tegen de klassieke problemen die zich kunnen voordoen met weinig doordachte wensen zoals "eeuwig leven" e.d. Met steeds een wens die enkele tientallen pagina's in beslag neemt en volledig indekt tegen alle mogelijke spijt achteraf, in de achterzak ben ik overal en altijd paraat. Met andere woorden : Alladin's lamp en aanverwanten: bring it on!



In 'Bedazzled' is het echter niet een lamp die de wensen vervult, maar de Devil himself, of beter herself want de duivel is blijkbaar van de vrouwelijke overtuiging (eigenlijk niet echt een verrassing). Zij komt tevoorschijn op aanvraag van Elliot, een zielige office-nerd, beschaamd, zonder vrienden, onzeker, een absoluut sulletje zeg maar.. En hij wordt toch wel niet verliefd op een collega die, ondanks dat ze al vier jaar samenwerken, zelfs zijn naam niet kent.



Elliot krijgt zijn 7 wensen, in ruil moet hij wel zijn ziel verkopen, maar goed laten we niet te muggezifterig doen. Blijkbaar heeft Elliot nooit zo grondig nagedacht over wat hij nu precies wou wensen.. Vanzelfsprekend gaan zijn wensen de verkeerde richting uit. Wil hij rijk en machtig zijn, blijkt hij een drugsbaron te zijn geworden, wilt hij grappig, sexy, rijk en succesvol zijn blijkt hij homo te zijn geworden (trouwens wanneer hij écht homo zou geworden zijn, zou hij dat dan niet erg mogen gevonden hebben, maar laten we eens te meer niet muggezifterig doen).



Ons Elliot komt wel zo nu en dan in vrij grappige situaties terecht, maar die zijn helaas ook weer niet zo hilarisch dat de film een ster verdient. Mijn grootste ergenis aan de film is dat Elliot geen enkele slimme wens schijnt te kunnen produceren. Als ik hem was, zou ik een weekje nadenken en dan pas wensen. Sommige wensen die verkeerd aflopen zijn ZO evident dat ze niet grappig zijn, enfin, wie wenst er nu 'de gevoeligste man ter wereld' te zijn ?



Onrealistisch, soms ergelijk, maar vooral niet grappig, nipt geen 4 sterren dus.

Frank Moens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat dacht, uiteraard loopt dit zo goed af als je maar kon hopen (vrezen ?). Na 6 wensen wilt Elliot opeens geen wensen meer doen, de duivel wordt kwaad en slokt hem op, op het laatste moment doet hij dan toch nog zijn laatste wens : nl. 'dat Alisson gelukkig mag worden'. BRAAAAAAAAAAAAK, enfin, door deze immense goedheid wordt hij gespaard. Door zijn avonturen in wenswereld is de 'gewone' Elliot opeens een super hippe en zelfzekere kerel geworden. Alisson zal hij echter nog steeds niet krijgen, maar wel een buurmeisje dat - o fortuna - exact op Alison lijkt. The End. <snif>