Ava

Genre: Actie | Duur: 1u36 | 2020 | Release: 30 Juli 2020 | Land: VS | Regie: Tate Taylor | Cast: Jessica Chastain, Colin Farrell, John Malkovich, Geena Davis, Diana Silvers, Ioan Gruffudd, Common, Joan Chen

Wat heeft Jessica Chastain te bewijzen dat ze zonodig de hoofdrol in een actieprent wou? De twee keer voor een Oscar genomineerde actrice is intussen een gerespecteerde ster die met een zekere kwaliteit wordt geassocieerd en dus weinig te winnen heeft met dit soort films. Als het dan nog zo'n pover actievehikel is als Ava, doet dat haar carrière misschien wel meer kwaad dan deugd. 

Na Atomic Blonde, Red Sparrow en Anna is dit dus alweer een film over een huurmoordenares, maar het magere en ongeïnspireerde scenario van Ava blijkt zelfs in dat pulpy rijtje geen plaats te verdienen. Dit relaas van een bikkelharde killer die - hoe origineel - zelf het doelwit wordt, slaagt er nergens in een eigen identiteit te vinden en lijkt bijeengeschraapt te zijn met restjes clichés uit andere films. Het karakterloze resultaat druipt als grijze drab van het scherm, volkomen onschuldig maar ook tergend banaal. 

Chastain weet daarbij nergens echt iets aan te vangen met het kleurloze personage, hoezeer de plot haar ook met allerlei issues opzadelt. Een cruciaal personage laten vertolken door de rapper Common, helpt de zaak niet vooruit. De man acteert als een dichtgeslagen voordeur. Fijn volk als John Malkovich en Colin Farrell zorgt hier en daar voor de illusie dat dit een kwaliteitsprent is. 

Een povere en kleurloze actieprul

Regisseur Tate Taylor schoot te elfder ure te hulp, toen de oorspronkelijke regisseur (en scenarist) geen al te zachtaardige huisvader bleek te zijn en daarom ontslagen werd, maar de man achter The Help, The Girl on the Train en Ma, heeft gewoonweg te weinig talent en kunde om enige suspense of zelfs maar entertainmentwaarde toe te voegen aan deze nietszeggende prul. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien