La Guerre des miss

Genre: Komedie | Duur: 1u29 | Release: 14 Januari 2009 | Land: Frankrijk | Regie: Patrice Leconte | Cast: Benoît Poelvoorde, Olivia Bonamy, Cynthia Groggia

In deze derderangskomedie over twee rivaliserende dorpjes die vechten voor hun eer, wordt Benoît Poelvoorde als redder in nood opgevoerd. Charmoussey en Super-Charmoussey bikkelen al jaren om de overheersing. Super-Charmoussey, hoog in de bergen is voortvarend en toeristenrijk, terwijl Charmoussey het moet stellen zonder sneeuw of andere noemenswaardige activiteit.Object van de strijd is de jaarlijkse missverkiezing, al tientallen jaren gewonnen door het superieure Super-Charmoussey. Dus huurt Charmoussey, in navolging van zijn rivaal, een coach in. Dat is dus Poelvoorde, of ?P?tit Franck?, in een te hoge versnelling. Hij moet een stelletje ontalent omtoveren in miss-materiaal.Uiteraard wil de film een tijdje het accent leggen op het feit dat de ware schoonheid vanbinnen zit, maar al snel laat hij dat varen voor de zoektocht naar de schoonste dame in de vallei. Zo komt het dan ook dat een minderjarige goth chick het moet opnemen tegen een Oost-Europese trannie.Vergezocht, zeg je? Reken er maar op. Regelmatig moet het scenario een stevige bocht maken om de relatie tussen Poelvoorde en zijn jeugdliefde in de prent te kunnen houden.La guerre des miss bevat te veel onzuiverheden en rekent iets te zeer op de evidente lach om het tot geslaagde komedie te schoppen. Poelvoorde blijft aandoenlijk, maar één zwaluw maakt de lente niet, natuurlijk.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Super-Charmoussey wint met de trans, maar P'tit Franck vindt zijn jeugdliefde en hun dochter terug. Eind goed al goed?