Marion Bridge

Genre: Drama | Duur: 1u30 | Release: 22 Oktober 2003 | Land: Canada | Regie: Wiebke Von Carlosfeld | Cast: Molly Parker, Rebecca Jenkins, Stacy Smith, Elliot Page

Drie zussen trachten hun zieke moeder op het einde van haar leven zo goed en zo kwaad mogelijk te verzorgen. Net zoals in ?What?s Eating Gilbert Grape? draagt ook dit gezin een bijzondere geschiedenis met zich mee. De film opent met de aankomst van Agnes, de rebellerende middelste dochter. Zoals altijd verloopt haar verblijf in het ouderlijke huis niet ongemerkt. Agnes haalt oude demonen naar boven, die de zussen liever hadden laten rusten. Het nakende einde van hun moeder beslist daar echter anders over. Misschien is de tijd nu wel gekomen om voorgoed met het verleden af te rekenen?

?Marion Bridge? is zowel het verhaal van een familiedrama als het persoonlijke verhaal van de middelste dochter. In haar dilemma tussen meelopen in het gareel en kiezen voor een risicobestaan vol wilde uitspattingen herkent Agnes zichzelf graag in het literaire personage ?Jane Eyre?. Deze ?vrouwen-praatfilm? is eerder aan de trage kant, maar dit hoort ook zo. De personages moeten voldoende worden uitgediept, en wachten op een overlijden gaat nu eenmaal langzaam.

Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien