La Doublure

Genre: | Duur: 00 min. | Release: 29 Maart 2006 | Land: | Regie: Francis Veber | Cast: Gad Elmaleh, Alice Taglioni, Daniel Auteuil, Kristin Scott Thomas, Richard Berry

Lelijk eendje François Pignon (Elmaleh) moet de rijke industrieel Levasseur (Auteuil) uit de nood helpen. Die laatste werd immers gespot met supermodel Elena (Taglioni) en daar kan Mme. Levasseur niet mee lachen. Wil nu het toeval dat voiturier François smoorverliefd is op Emilie, die op haar beurt niets ziet in het lelijk eendje. En dan is er nog de poppenmeester, Maître Foix (Berry), die als advocaat van Levasseur het hele spektakel tot een goed einde moet brengen.François denkt dat ie in het ootje genomen wordt ("Où est la caméra?"), Levasseur kan zijn jaloezie niet op, Mme. Levasseur speelt smerige spelletjes en er wordt lustig achtervolgd en geschaduwd doorheen de zonnige straten van Parijs. We krijgen een reeks bezienswaardigheden, gaande van mooie wagens, over vrouwenbenen, de Eiffeltoren tot uiteindelijk nog wat vrouwenbenen. De hapklare situationele humor wordt scène per scène evidenter, acteurs staan wat knullig zichzelf te overtuigen en François mag Elena haar borst vastpakken. En dat alles in la ville d'amour.Een vergeetbare komedie die beter in juli in roulatie was gekomen.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mme. Levasseur bedriegt Elena, door haar een vervalste audio-opname te laten horen. François verdedigt zijn levensgezel van een week. Levasseur blijft met lege handen achter. Emilie ziet haar ongelijk in en trouwt uiteindelijk met Farnçois.