An Unfinished Life

Genre: Drama | Duur: 1u47 | Release: 16 Januari 2006 | Land: VS | Regie: Lasse Hallström | Cast: Jennifer Lopez, Robert Redford, Morgan Freeman, Josh Lucas

Lasse Hallström is al geruime tijd geleden de weg van de meligheid ingeslagen. Ooit verantwoordelijk voor aandoenlijke cinema als My Life as a Dog en What?s Eating Gilbert Grape, is de Zweedse cineast nu enkel nog geïnteresseerd in fout-melodramatische toestanden als The Shipping News en Chocolat. Met de emo-draak An Unfinished Life bereikt hij een dieptepunt.Jennifer Lopez speelt in dit familiedrama de rol van Jean, die na de zoveelste aframmeling door haar vriend, op de vlucht slaat met haar dochter. Ze kan nergens anders terecht dan bij haar schoonvader Einar, die sinds de dood van zijn zoon een verbitterde oude man geworden is. Jean is eigenlijk niet welkom op de ranch in Montana, maar Einar heeft zijn kleindochter nog nooit ontmoet en laat hen even blijven. De oude Mitch, die ook op de boerderij woont en mindervalide is sinds hij werd aangevallen door een beer, is echter wel blij met het gezelschap. Hij hoopt dat zijn vriend Einar zich misschien eindelijk eens wat geluk in het leven zal toestaan.Klinkt vrij zwaarwichtig, en zo wordt het ons ook geserveerd. De Grote Gevoelens worden niet geschuwd. Schuld. Rouw. Verantwoordelijkheid. Familie. Met knallende hoofdletters worden de thema?s ons in het gezicht geslingerd. Redford - ondanks zijn leeftijd en rimpels, helemaal niet geloofwaardig in een grootvaderrol ? en Lopez, van wie deze keer wel kunnen stellen dat ze min of meer acteert, trachten dit met een lachwekkend sérieux over te brengen. De film stevent bovendien lijnrecht op zijn voorspelbare einde af, wat de film nog vervelend maakt ook. Morgan Freeman, een rots in de branding, maakt veel goed met een iets interessantere nevenplot. Maar veel helpt dat niet meer.Hallström laat de natuur en de omgeving als gewoonlijk nadrukkelijk meespelen in zijn films, wat wel effect heeft. Tja, hij kent zijn vak natuurlijk, en net daarom is het zo jammer dat de man niets beters weet te vertellen. Fans van het genre zullen hier van smullen. Ze kunnen het besef dat dit rommel is altijd wegfrommelen in hun natte zakdoek.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien