Failure to Launch

Genre: | Duur: 00 min. | Release: 22 Maart 2006 | Land: | Regie: Tom Dey | Cast: Matthew McConaughey, Sarah Jessica Parker, Kathy Bates, Zooey Deschanel, Justin Bartha, Bradley Cooper

Sarah Jessica Parker heeft met Jennifer Aniston gemeen dat ze beroemd werd dankzij een succesvolle sitcom en nu met veel ambitie een filmcarrière aan het uitbouwen is. Parker doet het echter rustig aan. In tegenstelling tot Aniston weet deze dame immers maar al te goed waar haar sterktes liggen: onschuldige komedies. In het geheel onbenullige, maar niettemin charmante Failure to Launch, krijgt Parker Matthew McConaughey aan haar zijde, nog zo'n beperkt acteur die perfect weet hoe zijn troeven uit te spelen.Parker, nog steeds erg appetijtelijk op haar veertigste, en oer-Amerikaan McConaughey zullen hun respectievelijke doelgroepen dus ongetwijfeld doen watertanden. Het scenario biedt dit knappe koppel echter weinig kansen er iets fatsoenlijk van te maken, zoals wel vaker in dit genre. McConaughey speelt Tripp, een 35-jarige vrouwenversierder die nog steeds thuis woont, tot wanhoop van zijn ouders. Die snakken naar privacy en rust en zien wel iets in het idee dat een bevriend koppel aanbrengt. Waarom Tripp niet verliefd laten worden op een ingehuurde dame, die hem dan vervolgens overtuigt op eigen benen te staan? Dus daagt Paula op, gespecialiseerd in mannen met verlatingsangst. Het vervolg laat zich raden. Uiteraard wordt Tripp verliefd, maar komt hij achter de waarheid, waarna gevoelens gekwetst worden en er heel wat goed gemaakt moet worden. Een rits nevenpersonages moet de plot wat opfrissen en vooruit helpen.Het opzet van deze film is in feite te gek voor woorden. Toch gaat het in essentie gewoon om een variatie op zoveel bekende romantische films waarin de protagonisten elkaar pas in de armen kunnen vallen na het overwinnen van vele hindernissen. Dat maakt dat Failure to Launch na een vermakelijk eerste uur in elkaar zakt tot enkel nog een behoorlijk vermoeiend gedoe overblijft waarin Tripp door allerlei dieren wordt gebeten, zijn vader een naaktkamer inricht en een vogel mond-op-mondbeademing krijgt. Dat moet genoeg zeggen.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk komt alles goed. De vrienden van Tripp en Paula sluiten het tweetal samen op tot ze het uitgepraat hebben en nadien is iedereen gelukkig.