Imagine Me and You

Genre: | Duur: 00 min. | Release: 7 Juni 2006 | Land: | Regie: Ol Parker | Cast: Piper Perabo, Lena Headey, Matthew Goode, Anthony Head

Knappe Rachel ontmoet de liefde van haar leven. Probleem één: dat gebeurt op de dag van haar huwelijk. Terwijl ze het gangpad van de kerk oploopt aan de arm van haar vader, vangt ze een blik op die haar doet duizelen. Probleem twee: de ogen die haar benen doen wankelen zijn die van een vrouw: Lucie, de vamp die de bruiloftsbloemen levert. Zo begint dit schoolvoorbeeld van een feel good Britse rom com, die als genre-oefening toch op één vlak buiten de lijntjes kleurt: de geliefden die elkaar na heel wat gefnuikte verlangens en gekneusde ego's in de armen zullen vallen, zijn twee vrouwen.De dames in kwestie zijn knap: de Amerikaanse Piper Perabo liet zich al opmerken als het liefje van Justin Timberlake in het erbarmelijke Edison en blijkt hier over een impeccable Brits accent te beschikken. Lena Heady van haar kant heeft ogen en een mond die doen duizelen. De derde hond in het kegelspel is een rol voor de likeable Matthew Goode, die zich na Match Point lijkt te specialiseren in bedrogen echtgenoten. De lompe beste vriend met het gouden hart, het onmogelijk slimme en charmante nichtje en licht karikaturale ouders (vader sullig, moeder met de neus omhoog) maken het sitcom-plaatje compleet.Natuurlijk kan zo'n geheel emotioneel nooit tippen aan die andere recente gay blockbuster, het superieure Brokeback Mountain. Maar net zoals de Gouden Leeuw 2005 slaagt Imagine Me and You er wel in om haar romance evident te laten lijken. Als Rachels preutse moeder geen betere benaming voor Luce durft uit te spreken dan haar dochters potentiële "lesbi-friend", kan zelfs de grootste gay basher niet anders dan concluderen dat dat zonde is. Al heeft die stoere aap misschien sowieso geen boodschap aan een vederlichte chick flick. Fans van Hugh Grant-voer als Four Weddings and a Funeral of Notting Hill daarentegen amuseren zich hiermee gegarandeerd te pletter. In het luxueus gefotografeerde London heeft niemand echt slechte bedoelingen, niemand een lege bankrekening, niemand een lelijke tronie -tenzij dan voor het komische effect. Sterk bovendien, hoe de zoetsappigheid van een Love Actually -enkel te bekijken op kerstavond in een sentimentele bui- of de dommigheid van een Bridget Jones -ja dames, ik blijf bij mijn standpunt, en zwijg maar helemaal over het vervolg op die overhypte lulkoek- hier met de glimlach worden vermeden. De minder geslaagde grappen en het voorspelbare verloop worden versmacht in een flow van goodness all around. Dat maakt van Imagine Me and You de perfecte genrefilm.

Jan Sulmont Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien