Tapas

Genre: Romantisch Drama | Duur: 00 min. | Release: 23 Augustus 2006 | Land: Argentinië, Mexico, Spanje | Regie: José Corbacho, Juan Cruz | Cast: María Galiana, Elvira Mínguez, Darío Paso

Leven, lust en liefde bepalen de handelingen van het handvol personages dat dit Spaanse filmpje bevolkt. Zo maken we onder andere kennis met een raadselachtige Chinese kok, een vuilbekkende Bruce Lee-fan, een eenzame kruidenierster en een xtc-dealende oma (u herkent María Galiana uit het aangrijpende Solas). Hun belevenissen zijn met elkaar verweven en leveren een zeer typisch, bij momenten charmant filmpje op.Het nog vrij onervaren schrijvers- en regisseursduo dat aan het roer van deze film staat, creëert kleurrijke, sympathieke personages met wie de kijker makkelijk meeleeft. De rustig voortkabbelende plot blijkt ook minder gepolijst te zijn dan op het eerste zicht lijkt. De multiculturele samenleving komt even aan bod, een jonge kerel valt voor de charmes van een oudere vrouw en er wordt zelfs aan euthanasie gedacht. Fatsoenlijke pogingen om de film ergens te laten over gaan. Toch verhindert dat niet dat Tapas een te oppervlakkige en vrijblijvende film is die weinig indruk nalaat.Dit ontspannend kijkvoer is goed voor een glimlach en instemmend geknik bij een mooie uitspraak nu en dan. Maar dat is onvoldoende om deze prent echt de moeite waard te laten zijn.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien