Black Ice

Genre: Psychologisch drama | Duur: 1u50 | Release: 1 Januari 2007 | Land: Duitsland, Finland | Regie: Petri Kotwica | Cast: Outi Mäenpää, Ria Kataja, Martti Suosalo

De debuutfilm van Kotwica is een ijzig psychologisch portret, dat stevig wat thrillerelementen heeft meegekregen. Saara (Mäenpää) is gynaecologe en ontdekt dat haar man, een architect en docent (Suosala) een affaire heeft met Tuuli (Kataja), een studente van hem.Een logisch gevolg zou zijn dat het koppel ruziet en uit elkaar gaat. Saara is een andere mening toegedaan. Ze infiltreert wat onhandig, maar zeer geslaagd in het leven van Tuuli. Ze begint aan een cursus karate die Tuuli geeft en gaat met haar uit. Ze dringt binnen in haar vriendenkring en wordt zelfs haar steun en toeverlaat. Maar in het winterse Finland gaat alles een beetje fout en loopt alles uiteindelijk uit de hand.Mäenpää geeft schitterend gestalte aan Saara en speelt haar dubbelrol met verve. Ze is de perverse dame die haar man chanteert door de beste vriendin te worden van zijn minnares. Ze wordt letterlijk een ander persoon en speelt onder een masker. Soms letterlijk, zoals in een scène clef in de film.De beelden zijn hallucinant mooi en bieden een passende veruitwendiging van haar psyche. De landschapsfotografie is dan ook het lokmiddel van de film. De psychologie is eenvoudig, maar zeker niet slecht weergegeven. Een festivalfilm die met een intellectueler scenario een voltreffer had kunnen zijn.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De echtgenoot haalt de strijd niet en vriest dood. Tuuli is zwanger en het komt tot een confrontatie met Saara. Het kindje wordt na een incident met de schoonzus van de overspelige te vroeg geboren en Saara wenst haar rivale het beste.