Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Genre: Animatie | Duur: 1u34 | Release: 1 Juli 2009 | Land: VS | Regie: Carlos Saldanha, Mike Thurmeier | Cast: Denis Leary, John Leguizamo, Ray Romano, Queen Latifah, Simon Pegg, Seann William Scott

De makers van de Ice Age-franchise hebben het geluk en het talent gehad vanaf de eerste prent zo'n schitterende reeks personages gevat te hebben, dat ze die nog vele films lang kunnen laten meegaan. Ice Age 3 is dus wellicht niet de laatste prent in de reeks, maar zolang de voorhistorische ongein met steeds toenemende degelijkheid en sensatie aan de welwillende massa wordt geserveerd, zien ook wij geen reden om het op te geven.Ook deze derde prent rond het zootje ongeregeld dat zich in een ijzig paradijs ophoudt, bevat alles wat de verwende animatiefan tegenwoordig wel als een minimum beschouwt: een leuk verhaal vol grappige situaties en sensationele actie, maffe personages en een piekfijne, indrukwekkende animatie. In dit derde deel wordt ook nog eens uitgepakt met een 3D-vormgeving, wat de kijkervaring net dat tikkeltje meer geeft. Heel wat actiescènes, die zich voor de verandering afspelen in een ondergronds oerwoud waar nog overgebleven dino's wonen, zijn zo ontwikkeld dat ze de kijker ten volle in de actie betrekken. Je komt soms ogen te kort.Niet alleen op die manier zorgt Ice Age 3 voor een extreem genietbare kijkervaring, ook de personages doen hun werk opnieuw. In zijn geheel is de plot natuurlijk zo uitgekiend dat ieder karakter een rol speelt in de gebeurtenissen. Ze zijn stom of stoer, dapper of dwaas, lief of link, maar ze blijven echter wel compleet zichzelf. De acteurs die hen van een stem voorzien, doen dat weer erg aardig. Queen Latifah als mammoet, het is typecasting natuurlijk, maar het is wellicht ook haar beste rol tot op heden. Dat de vaste thema's zoals vriendschap en familie opnieuw de relaties bepalen, doet wat repetitief aan. Tijger Diego en luiaard Sid voelen zich wat buiten de groep vallen nu de mammoeten Manny en Ellie een baby verwachten en dat zet de emootsies flink in de verf. Anderzijds toont de gestoorde eekhoorn Scrat ons ook dat er heel wat te verkiezen valt boven een stabiele gezinssituatie. De compleet gesjeesde wezel Buck (met de stem van Simon Pegg) doet zijn intrede en zorgt voor enkele heerlijk absurde situaties. Tot slot wordt u voorgesteld aan de schattigste dierenbaby die u in 100 jaar getekende cinema mocht waarnemen.Ice Age 3 kan de vergelijking met een uitstapje naar het pretpark zeker aan. Qua prijs geldt die vergelijking helaas ook. In de gekende bioscoopketen betaalt u voor de digitale versie sowieso al meer, wie voor een 3D-ervaring kiest betaalt dan al snel 10 euro. De tweedimensionele versie zal uiteindelijk echter beslist evenzeer de moeite zijn. Aan u de keuze.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De groep kan Sid tijdig redden uit de klauwen van een boze dino, die bovendien nog een lesje geleerd wordt door de dappere bende. Ellie bevalt van baby Peaches en het familiale gevoel heerst zo sterk dat Sid zich niet meer uitgesloten voelt en Diego zijn plannen om elders avonturen te beleven, opgeeft.