Karla's Wereld

Genre: Kinderfilm | Duur: 1u29 | Release: 16 December 2009 | Land: Denemarken | Regie: Charlotte Sachs Bostrup | Cast: Elena Arndt-Jensen, Ellen Hillingsø, Allan Olsen

Niets zo charmant als een Deense kinderfilm. In Karlas Kabale ontmoeten we de 10-jarige Karla die droomt van een mooi kerstfeest met haar nieuw samengesteld gezin. Gooien roet in het eten: een aan migraine lijdende moeder, een alcoholische vader en een verziekte familiesfeer.Nadat Karla het huishouden wat laat ontsporen terwijl mama in bed ligt te slapen, krijgt dochterlief een uitbrander. Ze besluit daarop het huis te ontvluchten, tot grote ongerustheid van haar ouders.Zoals het een kinderfilm betaamt, is alles braafjes in beeld gebracht, worden alle plotlijnen keurig opgehelderd en is er een happy end. De occasionele humor is vooral situationeel van aard en overstijgt nergens het onverwachte. Jammer, want van het charmante kerstverhaal viel nog wel iets te maken.Hoe dan ook valt er weinig aan te merken op dit klein familiefilmpje. Het zal een leuk weerzien worden op een zondagmiddag op Ketnet tijdens de wintervakantie.

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alles komt goed :) De dronken papa mag dan toch meevieren.