Hannah Montana: The Movie

Genre: Kinderfilm | Duur: 1u42 | 2009 | Release: 8 Juli 2009 | Land: VS | Regie: Peter Chelsom | Cast: Miley Cyrus, Billie Ray Cyrus, Lucas Till, Vanessa L. Williams, Emily Osment, Margo Martindale

Hannah Montana is een rage op televisie, en dat al een tijdje. Waarom, zou je je dan afvragen. De afgelikte, voorgekauwde en voorspelbare verhaaltjes lenen zich perfect voor het gemiddelde uur waarop de serie op de buis komt. En toch heeft het wel iets.

Want draai en keer het hoe je wilt, de thematiek is universeel: een gewoon meisje is een superster, maar wil toch haar gewone leven behouden. Of universeler geformuleerd: ze speelt een dubbelrol in haar leven. En dat is een gegeven waar menig man (en vrouw) zich in kan herkennen.

Ongeacht wat de theorie of marketingstrategie achter de Disney-franchise is, Hannah Montana verkoopt goed. Zo goed dat de serie nu een filmisch vervolg krijg. Dat klinkt wel wat aan de zware kant, zeker als je net Hannah Montana: The Movie gezien hebt.

Toegegeven: het is bagger. Miley Stewart (Syrus) gaat met de familie mee naar een groot feest in hun thuisboerenhol in Tennessee. Daar maakt ze opnieuw kennis met de lokale beau (Till) en ze worden uiteraard al snel verliefd. Ze is haar dubbelleven beu en wil opnieuw beginnen. Het is onschuldiger dan je van een kinderfilm zou verwachten, maar toch ook niet.

Leuke bijrol - en dat is zo ongeveer het belangwekkendste dat er te melden valt - is er voor Vanessa Williams, die haar vertolking als Wilhelmina uit Ugly Betty maar niet van zich af kan schudden. En ja, daarmee is alles zowat gezegd. 

Beau Janssens Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hannah neemt haar pruik af tijdens een liefdadigheidsoptreden. De bevolking van haar geboortedorp belooft haar geheim voor zich te houden als Miley gewoon Hannah blijft. Hannah gaat er in mee, zingt een laatste voltreffer en kijkt smachtend naar haar nieuwbakken lief.