What Just Happened

Genre: Satire | Duur: 1u44 | Release: 1 Januari 2009 | Land: VS | Regie: Barry Levinson | Cast: Robert De Niro, Catherine Keener, Bruce Willis, Stanley Tucci, John Turturro, Robin Wright, Sean Penn

De sterrencast en regisseur deden hopen dat What Just Happened nog enigszins entertainend zou zijn en dat dat meteen nog een keer een film van een aanvaardbaar niveau zou betekenen voor Robert De Niro. Niets is minder waar, deze volkomen essentieloze satire is een kleine ramp.

We beleven vijf dagen uit het leven van een grote Hollywoodproducer. De perikelen met zijn ex-vrouwen, de sterallures van een bebaarde Bruce Willis (die zichzelf speelt), de dood van een beroemde agent, het gekneld zitten tussen een studiobaas en een koppige regisseur en de plaats op een fotoshoot van Vanity Fair bezorgen hem kopzorgen maar geen daarvan is ook maar een greintje interessant. Ondanks de aanwezigheid van al die grote namen, weet geen enkele scène ook maar een fractie boeiend te zijn en is What Just Happened dan ook de meest slaapverwekkende film van het jaar. Waar gaat dit in godsnaam over?

Regisseur Barry Levinson maakte in de jaren '90 meerdere goede en succesvolle films als Diner, The Natural, Good Morning Vietnam, Rain Man, Bugsy en Wag the Dog, maar is in dit decennium beslist de draad kwijt. Zijn ondergang is zelf een veel betere illustratie van wat Hollywood met talent doet dan wat hij met zijn film tracht mee te geven. De Niro komt er eigenlijk nog goed vanaf: naar zijn huidige normen is dit zelfs een goéde film. Maar laat ons er alsjeblieft buiten.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De première van de film in Cannes is een flop en Ben mag zelfs niet meer mee met het vliegtuig van de studio. Zijn ex-vrouw belt hem over zetels en op de fotoshoot van de 30 machtigste Hollywoodproducers wordt hij helemaal naar links verplaatst. Alllemaal erg triestig. Oja, en Bruce Willis scheert zijn baard half af.