Zombieland

Genre: Horrorkomedie | Duur: 1u28 | Release: 1 Januari 2009 | Land: VS | Regie: Ruben Fleischer | Cast: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Bill Murray

Zelfs in het geherlanceerde zombiegenre van de 21e eeuw valt tegenwoordig nog weinig nieuws te brengen. Toch slaagt regisseur Ruben Fleischer er in met Zombieland voor anderhalf uur heerlijk entertainment te zorgen.

In deze mooie kruising van horror en komedie staat een zootje ongeregeld centraal dat een virus heeft overleefd en nu door een door zombies bewoond Amerika reist. Er ontbreekt nog wat vertrouwen en ieder lid van het gezelschap heeft ook zo zijn eigen problemen. Little Miss Sunshine meets 28 Days Later dus.

Enerzijds krijgt de zombiefan waar voor zijn geld: er is bloederig spektakel à volonté - inclusief gore slachtpartijen - en er is een continue dreiging in de film. Anderzijds worden de wetten van het genre compleet ondergraven door de laconieke houding van de mooi uitgewerkte personages. Ondanks de precaire situatie, heerst er toch nog opwinding bij de ontmoeting met een echte filmster - een hilarische gastrol van Bill Murray - al rest de vraag of hij al dan niet in een zombie veranderd is. Ook het regelmatig in beeld verschijnen van de regels die hoofdpersonage Columbus zichzelf heeft opgelegd, zorgen voor een leuke draai aan het genre.

Uiteindelijk maken de zombies niet de dienst uit. De plot draait, een beetje in de traditie van een aantal recente feelgoodfilms, om vriendschap en persoonlijke evolutie, zonder dat daar dieper wordt op ingegaan. Van ernst is dus nergens sprake maar dat maakt Zombieland toch iedere minuut geweldig amusant.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Columbus ontpopt zich tot held en redt Wichita, met een zoen als beloning. Tallahassee leeft zich uit in een massale slachtpartij en beseft dus waar hij goed in is. Samen trekt het groepje dan verder.