The Way He Looks

Genre: Romantisch drama | Duur: 1u35 | 2014 | Release: 1 Januari 2014 | Land: Brazilië | Regie: Daniel Ribeiro | Cast:

Brazilië selecteerde The Way He Looks hoopvol voor de Oscar voor Beste Buitenlandse Film, maar de kans dat dit al te eenvoudige filmpje de shortlist haalt, leek klein. Daarvoor is de plot te mager en te ongeïnspireerd - en de concurrentie wellicht te sterk.

 

De blinde Leonardo groeit op onder de beschermende vleugels van zijn ouders, maar verlangt naar zelfstandigheid en avontuur. Een nieuwe klasgenoot, Gabriel, roept verlangens op naar affectie en aandacht die Leonardo's trouwe gezel Giovana niet kan bieden.

The Way He Looks lijkt geconcipieerd alsof er nog nooit eerder een gay romance gemaakt werd. De rechtlijnige, haast eentonige plot, vinkt netjes (maar traag!) alle vertrouwde elementen af in het genre. De personages worden daarbij rudimentair geschetst en van een psycholgische uitwerking is amper sprake. Dat de protagonist blind is, mag dan uitzonderlijk zijn, het verhindert niet dat het verloop van deze prent volkomen voorspelbaar is. De dialogen zijn daarbij van een slaapverwekkende banaliteit.

De rechtlijnige, haast eentonige plot, vinkt netjes (maar traag!) alle vertrouwde elementen af in het genre.

Dat de sluimerende gevoelens van de twee jongens een zekere breekbaarheid geven aan deze welgemeende film, zorgt bij de kijker voor enige bereidheid tot geduld. De onsentimentele plot kent ondanks het hoge clichégehalte een zekere fragiliteit. Het blijft allemaal echter zo braafjes, zo clean en letterlijk lusteloos dat je de prent finaal gezien wel kan waarderen om zijn oprechtheid maar niettemin op wat meer fut had gehoopt.  

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hand in hand wandelen Gabriel en Leonardo over het schoolplein.