The Equalizer

Genre: Actie | Duur: 2u12 | 2014 | Release: 24 September 2014 | Land: VS | Regie: Antoine Fuqua | Cast: Denzel Washington, Chloë Grace Moretz, Marton Csokas, Melissa Leo, Bill Pullman, Haley Bennett

Denzel Washington plant zijn carrière zorgvuldig: een nieuwe productie moet hem óf een Oscarnominatie óf een kassucces opleveren. Zijn vorige samenwerking met regisseur Antoine Fuqua, Training Day, bezorgde hem zelfs beide. Deze tweede samenwerking is een al even lege machobedoening als de eerste, maar Washington weet wat hij doet en komt hier ongeschonden uit.

 

Deze afrekeningsthriller waarin een ex-CIA-agent op zijn eentje de Russische drugmaffia aanpakt, blijft namelijk enkel overeind door de low profile vertolking van een acteur die nochtans vaak erg pompeus uit de hoek kan komen. In dit geval weet Washington - 60 intussen! - zijn wraakzuchtige missie een zekere berusting mee te geven, die verfrissend overkomt in dit genre. 

De plot is vrij ridicuul maar al bij al blijf je geamuseerd kijken naar dit spektakel.

De plot is vrij ridicuul maar al bij al blijf je geamuseerd kijken naar dit spektakel. De finale laten plaatsvinden in een doe-het-zelfzaak biedt de makers zelfs een inspirerende context. Dat de film echter meer dan twee uur nodig heeft om zo'n eenvoudig verhaal af te handelen, is echter een flink struikelblok. Met schiet- en vechtpartijen hou je de kijker echt niet zo lang geboeid. The Equalizer weet gelukkig nog een zekere spanning op te roepen door zijn protagonist mysterieus te houden, maar eens de feiten bekend zijn is het wat vermoeid uitkijken naar de aftiteling. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle stoute Russen worden gedood, inclusief een drugtsaar in zijn paleis in Moskou.