Going in Style

Genre: Komedie | Duur: 1u36 | 2017 | Release: 9 Augustus 2017 | Land: VS | Regie: Zach Braff | Cast: Michael Caine, Morgan Freeman, Alan Arkin, Matt Dillon, Christopher Lloyd, John Ortiz, Ann-Margret

Voorbeelden genoeg van acteurs die op hoge leeftijd aan de slag blijven. Iets zeldzamer zijn zij die hun pensioen uitstellen én daarbij ook goede films blijven maken. Morgen Freeman, Michael Caine en Alan Arkin, drie Oscarwinnaars met een indrukwekkende staat van dienst, maken gezamenlijk een uitschuiver in het erbarmelijke Going in Style.

 

In deze bijzonder flauwe komedie plannen drie oudjes een bankoverval, uit verontwaardiging om de wijze waarop ze na jaren hard werk, op droog zaad worden gezet door hun voormalige werkgever en de bank. Ergens sluimert er een aanklacht onder de malle fratsen van het drietal, tegen de samenleving die gepensioneerden als tweederangsburgers beschouwt die het maar moeten zien te rooien met een aalmoes en gebrekkige ziekteverzekering, maar de capriolen van de senioren in kwestie zijn vooral nietszeggend en vermoeiend.

Regisseur en acteur Zach Braff was ooit een belofte, nadat hij debuteerde met het aardige Garden State. Is het gebrek aan verder succes de reden geweest dat de man in dit onpersoonlijke studioproject gestapt is? Hij moet zijn dagen op de set schijnbaar op automatische piloot hebben doorgebracht.

Zelfs een gepensioneerde met zeeën van tijd vindt iets beter te doen dat deze erbarmelijk komedie te bekijken.

De drie hoofdacteurs zijn heren van aanzien, en in tegenstelling tot Robert De Niro in Dirty Grandpa, weten ze hun waardigheid behoorlijk overeind te houden – hoewel, moest dat echt, Morgan Freeman, dat ritje in het mandje van een elektrische rolstoel? De plot, die duidelijk de mosterd haalt bij Ocean’s Eleven, tot de beeldvoering en muziek toe, biedt hen echter weinig kansen om fatsoenlijk aan hun personage te werken.

Deze bijzondere matige en banale komedie kan je dus gerust links laten liggen, ook als je op pensioen bent en zeeën van tijd te vullen hebt. 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De overval lukt en dankzij de waterdichte alibi's kan de politie niets bewijzen.