The Lost City

Genre: Actiekomedie | Duur: 1u52 | 2022 | Release: 20 April 2022 | Land: VS | Regie: Adam Nee, Aaron Nee | Cast: Sandra Bullock, Channing Tatum, Daniel Radcliffe, Brad Pitt, Óscar Núñez

Sandra Bullock die zo nu en dan haar speelveld tracht uit te breiden, het werkt amper. Onnozele komedies zijn haar ding en laat ze in dat genre maar loos gaan. The Lost City is een zoveelste betekenisloze maar amusante aanvulling van haar oeuvre. 

Deze actiekomedie koppelt de stijve, terughoudende en intelligente schrijfster Loretta Sage aan de metroseksuele domoor Alan, een model dat zijn populariteit te danken heeft aan de covers van de erotische romans die Loretta schrijft. Het tweetal belandt tegen wil en dank samen op een vulkaaneiland waar ze uit de handen trachten te blijven van een megalomane rijke pief die Loretta's kennis nodig heeft om een schat te vinden. Want echte wetenschappers waren blijkbaar niet ter beschikking.

Het klinkt allemaal enorm goedkoop en dat is het ook. De plot is flinterdun, bij momenten ridicuul zelfs, en refereert vruchteloos aan avontuurlijke klassiekers als Romancing the Stone en Indiana Jones. Gelukkig valt er wat plezier te puren uit de stereotiepe personages die fijn tegen elkaar worden uitgespeeld. Channing Tatum toont zich van zijn idiootste kant en laat zijn mannelijkheid genoeglijk verpulveren door Brad Pitt in machomodus. Bullock verrast amper en speelt de zoveelste variant op haar paniekerige typetje, terwijl Daniel Radcliffe weinig weet aan te vangen met zijn rol als slechterik. 

Futiele popcornfilm die goed is voor een grijns of drie

The Lost City pretendeert niets meer te zijn dan een futiele popcornprent en maakt die ambitie net waar. Je grijnst enkele keren om de stupiditeiten van de personages, maar wanneer romance en mysterie een plaats trachten te vinden in de plot, begint het te wringen. De komisch bedoelde intermezzo's van Loretta's agente hadden verder zeker geknipt kunnen worden, zodat de film op een iets aanvaardbaarder duur had kunnen afklokken.

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien