The Good Nurse

Genre: Drama | Duur: 2u01 | 2022 | Release: 28 Oktober 2022 | Land: VS | Regie: Tobias Lindholm | Cast: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Kim Dickens, Noah Emmerich

In dit onderhoudende drama vormen oscarwinnaars Jessica Chastain en Eddie Redmayne een tandem als twee verplegers die de nachtdienst draaien op een afdeling intensieve zorgen. De twee kennen elkaar nog niet lang maar Amy, die met gezondheidsproblemen kampt, ondervindt veel steun van de brave Charlie. Een aantal onverklaarbare sterfgevallen op hun dienst zet haar echter aan het denken. Op wie van de twee slaat de titel uiteindelijk?

Dit waargebeurde verhaal blijft voor het grootste deel van de tijdsduur de kaart van het drama spelen, in plaats van zich als thriller te ontwikkelen. Dat maakt de plot aannemelijker en biedt de acteurs de ruimte om hun personage te ontwikkelen. Het valt op dat vaak erg weinig genuanceerde Redmayne nu helemaal lijkt te verdwijnen in de grijzige rol van Charlie. Het samenspel met Chastain en de degelijke acteurs in de bijrollen houden de plot gaande. 

Onderhoudend drama dat de sensationele plot in alle rust afhandelt

De Deense cineast Lindholm (Kapringen) heeft op de set van de grandioze serie Mindhunter duidelijk veel bijgeleerd over sfeer en lichtgebruik maar duidelijk ook over hoe je je verhaal zonder sensatie of bombast meeslepend kan houden. 

 

Sven De Schutter Helemaal (niet) akkoord? Lees de

Let op: wanneer u verder gaat zit de kans er dik in dat het einde van de film verklapt wordt met alle gevolgen voor uw filmervaring vandien.

ik wil mijn pret bedorven zien